Serviciu

Cum să-ţi gestionezi banii în 2016


13 ianuarie 2016 | Alina Costache


O soluţie de durată şi general valabilă pentru rezolvarea tuturor problemelor cu banii este greu de găsit, de aceea, pentru anul 2016, experţii recomandă o doză de bun simţ în cheltuirea veniturilor. În sensul bun al cuvântului.

Chirie, întreţinere, telefon, utilităţi, mâncare, haine, ieşiri în oraş cu prietenii şi lista poate continua, toate astea reprezintă cheltuieli care, atunci când tragi linia, te fac să simţi că nu vei mai ieşi niciodată la liman. Dar nu dispera. Există câteva moduri inteligente de a-ţi gestiona banii în noul an.

Educaţia financiară

De cele mai multe, cauza unor cheltuieli inutile este faptul că nu ştii cum să faci investiţii inteligente. Şi nu este doar cazul tău. Se pare că doar 15% din populaţia globală este alfabetizatăi financiar. Asta înseamnă că majoritatea face achiziţii orbeşte: fără a compara caracteristicile unor produse şi fără a prospecta piaţa pentru a găsi cea mai bună ofertă de preţ.

Stabileşte-ţi obiectivele pe termen lung

Înainte de a investi într-un imobil sau într-un automobil, ori alte astfel de cheltuieli importante, fă-ţi o listă cu obiectivele pe termen lung. Dacă trebuie să te pensionezi peste 4-5 ani, poate este mai bine să depui banii într-un cont, să îi înmulţeşti şi să decizi apoi ce vei face cu ei. Poate vei vrea să te muţi în alt oraş. Sau poate că fiul tău va împlini 18 ani peste fix 7 ani. Nu mai este atât de mult până atunci. Este posibil să fie cazul să economiseşti de pe acum, pentru a avea resursele necesare pentru studiile lui.

Examinează-ţi viața ta, nu pe a aproapelui tău

În general oamenii au tendința de a alege un plan economic în funcție de ce au vecinii si prietenii lor. Aceasta este o idee foarte proastă, explică experţii. Motivele pentru care o cunoştinţă optează pentru un anumit plan poate varia drastic de al tău. Deci, uita-te la nevoile familiei tale și alege investițiile cu înțelepciune.

Fă-ţi un fond de urgență

Înainte de a opta pentru o poliță de asigurare de viață sau pentru o investiţie pe termen lung, asigură-te că ai şi ceva lichidităţi, ca un fond de urgență. Acest lucru te va face să te simţi în siguranţă chiar şi în cele mai dificile momente, cum ar fi în cazul în care ţi-ai pierde locul de muncă. 

În primul rând siguranţa, apoi distracţia

O regulă de bază spune să nu cheltuieşti bani înainte de a-i câștiga. Nu ar trebui să te împrumuţi pentru a cumpăra ceva ce nu îţi permiţi să achiziţionezi din resurse proprii, cu excepția cazului în care cumperi o casă, care este o investiţie de durată și pe care o poţi achita din economisirea chiriei. Dar asta nu înseamnă că trebuie să faci un compromis cu privire la viața actuală. Trebuie doar să găseşti un echilibru. 

Identifică cheltuielile inutile

Înainte de a cumpăra ceva, întreabă-te: Cât de urgent am nevoie de acest lucru? Pot să aștept câteva luni înainte de a cumpăra asta? Dacă răspunsul este da, atunci achiziţia este cel mai probabil una inutilă.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Sibnet - 13 ianuarie 2016 17:52
Daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: sibnet@usa.com
Adrian Razvan - 14 ianuarie 2016 11:51
Bani cu pasi simpli! Ce poate fi mai simplu decat sa castigi bani in timpul liber, fara stres, fara sefi, fara obligatii, chiar si fara sa recrutezi alti oameni? Sigur ar trebui sa te intereseze asta! Aici avem oferte de lucru la domiciliu pentru toti! Trebuie doar sa te hotarasti repede si sa incepi acum! Noi te ajutam sa reusesti! Trimite urgent o cerere prin care sa soliciti detalii la adresa de email: profir_razvan@yahoo.com

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia