Parinti

Cum să vorbești cu copilul tău despre sex


16 decembrie 2014 | Vizualizari: 2633


Curiozitatea celor mici în ceea ce priveşte sexualitatea creşte odată cu vârsta. Dacă a început să-ţi pună întrebări stânjenitoare, nu mai amâna răspunsurile.

Ţi se pare ciudat să-i vorbeşti copilului tău despre sex? Până la un punct, acest lucru este normal. O astfel de discuţie, la vârsta când începe să-şi manifeste interesul pentru subiect, e binevenită şi te poate scuti de multe neplăceri.

 Pe înţelesul lui 

Oricât ai încerca să amâni momentul, cel mic nu poate fi minţit. El va căuta informaţiile legate de sexualitate în altă parte şi se va îndepărta de tine. Aşa că ia-ţi inima în dinţi şi spune-i ce vrea să afle.

Astfel elimini posibilitatea ca el să preia informaţii neadecvate vârstei sale şi să interpreteze greşit anumite lucruri.

De asemenea, încearcă să fii cât mai explicită, pentru ca el să înţeleagă cum stau lucrurile. Pune-ţi ideile în ordine şi pregăteşte-te pentru întrebări dificile.

Adoptă o atitudine naturală

Cu cât vei începe să discuţi mai devreme despre sex cu copilul tău, cu atât îţi va fi mai uşor să atingi acest subiect când va creşte. Informează-te şi din cărţile de specialitate cum să abordezi subiectul.

Atunci când cel mic îţi spune că vrea să ştie cum se fac copiii, nu-i da impresia că e ceva în neregulă şi că acest subiect te pune în dificultate.

Nu-i da explicaţii fanteziste

Este recomandat să alegi un punct de plecare când vrei să ai o conversaţie despre sex cu cel mic.

De obicei, majoritatea copiilor sunt fascinaţi de venirea lor pe lume. Pentru a-i prezenta cum stau lucrurile, nu recurge la renumita poveste cu barza, ci arată-i poze cu tine de pe vremea când erai însărcinată.

Poate fi o modalitate bună de a începe discuţia. Îl poţi motiva să participe cu întrebări şi nu uita să mai faci câte o glumă sau să-i oferi câte un alint, ca în orice discuţie între prieteni.

Completează-i treptat cunoştinţele

Până la vârsta de 11 ani, când apar semnele pubertăţii, cel mic ar trebui să ştie ce se întâmplă în corpul lui şi ce are la bază această transformare.

Prin urmare, începe cât mai devreme să-i vorbeşti, completându-i cunoştinţele despre sexualitate treptat, pe măsură ce înaintează în vârstă. Dacă te întreabă ceva pentru care nu eşti pregătită, poţi amâna răspunsul pe mai târziu.

Pregăteşte-l din timp

Dacă este informat în legătură cu propriul corp de la o vârstă fragedă, copilul îşi va putea da seama când este în pericol de a fi agresat. În plus, aceste discuţii îl vor încuraja să vină la tine oricând are o problemă.

Un studiu al specialiştilor britanici arată că, în cazul copiilor cărora li se vorbeşte din timp despre sarcină sau despre bolile cu transmitere sexuală, există mai puţine riscuri ca aceştia să-şi înceapă viaţa sexuală prea devreme.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Liviu - 16 decembrie 2014 20:52
Inscriere gratis
Companie germana lanseaza o noua retea sociala, de afaceri si cumparaturi online, operationala incepand cu 20 decembrie 2014.
Compania a alocat 10,000,000 euro in vouchere pentru atragerea de clienti!
Promotii:
- La inscriere primesti voucher in valoare de 100€
- Pentru fiecare referal direct primesti 20€ pe care ii poti transfera in contul tau bancar
Detalii si avantaje:
- Platforma este similara cu Skype
- Include diferite metode de transfer de bani (Money Gram, Western Union, etc)
- Card personalizat VISA ( la cerere ) functionabil la orice ATM
- Camera webinar pentru 250 persoane, auto-responder si alte instrumente de marketing
- Rezervari cu 10% discount
Nu uitati, platform este operabila incepand cu 20 decembrie !!!!
Pana atunci …. Pentru ca sunt locuri limitate ….
HAI SA LUAM VOUCHERE SI BANI DIN REFERALI !!!!!
http://www.give5.club/?VoucherCode=104997


Florin - 17 decembrie 2014 11:23
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! Primele castiguri au fost acordate! Oferim imediat contract legal! Avem dovada castigurilor! NU e joc pyramidal si NU e MLM! Castigati garantat cel putin 300 de dolari, lunar lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va trimitem mai multe detalii, dupa ce trimiteti textul “ Info” la adresa de email: [email protected]
Cea Mai Noua Oferta De Lucru !!! - 15 februarie 2015 11:54
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia