Ingrijire

Trucuri pentru a scăpa rapid de celulită


12 august 2014 | Monica Georgescu


Deși bărbații nu dau atenție acestor detalii pe care noi le considerăm importante sau delicate, tu te încăpățânezi să-ți recapeți pielea pe care o aveai la 20 de ani. Pe lângă bagajul genetic, anumite rutine, dar și alimentația propriu-zisă, toate pot contribui la apariția celulitei după o anumită vârstă. Iată ce poți încerca.

Sare și zahăr
Pentru a combate celulita este bine să te uiți și la ceea ce mănânci. Zahărul, dar și sarea, fac ca celulita existentă să pară și mai vizibilă. Zahărul se stochează în celulele adipoase și le face să se extindă și mai mult. Sarea, după cum știi, contribuie la retenția de lichide, iar asta face ca celulita să arate mai rău. Încearcă să dozezi consumul acestor două, ca să-ți protejezi pielea.  

Burete-rolă
Un alt „tratament” simplu de încercat acasă este buretele cilindric, acea lufă (burete rezultat prin uscarea unei plante) ceva mai rigidă, cu ajutorul căreia poți reduce stratul de celule moarte al pielii, dar și celulita, prin facilitarea circulației sangvine în zonele cu probleme. Masează zonele cu celulită timp de 20 minute, de cât mai multe ori pe săptămână.

Scrub din zaț de cafea
Este un tratament simplu cu care poți reduce celulita. Poți folosi zațul rămas de la cafeaua ta de dimineață, combinat cu câteva linguri de ulei de măsline. Masează-ți întreg corpul, nu doar porțiunile cu celulită. Acest tratament va ajuta la exfolierea și înmuierea pielii, dar va reduce și acel aspect de gropițe.

Ienupăr și măsline
Această combinație reprezintă un alt mod de a combate celulita și de a calma pielea. Ia cantități egale de ienupăr și ulei de măsline și amestecă-le. Masează cu acest ulei zonele afectate și vei observa cum pielea ta va fi mult mai ușoară, iar în următoarele săptămâni se va reduce aspectul de coajă de portocală.


Citește și:

9 întrebări despre micozele unghiilor

Soluții rapide împotriva părului gras
Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia