Diete

Cum te ajută țelina să slăbești


10 octombrie 2014 | E.B.


Țelina, bogată în fibre și cu conținut mare de apă, are efect excelent în curele de slăbire și ajută la tonifierea organismului. Află de ce!

Are „calorii negative”

Țelina este considerată un aliment cu „calorii negative”, ceea ce înseamnă că provoacă în organism un consum de calorii mai mare decât propriul său aport energetic.

Bogată în fibre

Prin aportul său de fibre, este excelentă în curele de slăbire. Consum-o de preferință în combinație cu alte alimente hipocalorice, care au aport mai mare de proteine, vitamine, minerale, în care țelina este foarte săracă.

Scade tensiunea

Reduce tensiunea arterială, prin compușii numiți ftalide. Aceștia pot duce și la scăderea hormonilor care determină constricția vaselor sanguine.

Provoacă diureză

Semințele de țelină au rol diuretic, împiedicând reteția de apă în țesuturi.

Dă o stare de bine

Conține hormoni vegetali care dau o stare de bine. Uleiul esențial de țelină e folosit în tratarea anxietății.

Ajută digestia

Poate fi folosită în salate, mâncăruri sau în orice tip de preparat, pentru că ajută digestia și aduce mulțime de beneficii nutritive.

Întărește imunitatea

Fruzele de țelină sunt sursă de antioxidanți, cu rol de protecție împotriva diverselor boli și în întărirea imunității. Ajută la combaterea răcelilor, artrozelor, bolilor ficatului și splinei.

Bine de știut! Înainte de a consuma țelină, asigură-te că nu ești alergică la această legumă. Țelina poate provoca șoc anafilactic!


Citește și:

De ce e bine să bei apă caldă cu lămâie și miere

Scapă de obiceiul de a mânca dulce!
Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Teodora - 09 octombrie 2014 03:15
Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Ioan - 09 octombrie 2014 03:45
Oferim o sansa pentru toti! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adrian Razvan - 09 octombrie 2014 04:32
Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Giugiu - 09 octombrie 2014 08:09
e vb de telina noastra, radacina? dupa fotografie cred ca e vb de telina-tije frunze. Cind faceti o traducere de ce nu specificati despre ce vorbiti?
Alin - 09 octombrie 2014 11:28
Locuri de munca extrem de serioase! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii este acum disponibila! Primele castiguri au fost deja trimise! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati comod cate 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 de dolari lunar! Va transmitem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia