Stil de viata

Cum te ajută țelina să te ferești de bolile cardiace


07 martie 2015 | Elena Diaconu


Pe lângă faptul că este săracă în calorii, țelina are trei beneficii importante asupra inimii. Descoperă cum te ajută această legumă să te ferești de bolile cardiace.

Scade tensiunea arterială

Potasiul este un mineral esențial pentru sănătatea inimii, deoarece normalizează bătăile inimii și menține în limite normale nivelul tensiunii arteriale. În compoziția țelinei există și o categorie de fitochimicale care au rol diuretic, contribuind astfel la eliminarea excesului de sare din corp - un factor de risc pentru creșterea tensiunii arteriale și, implicit, pentru declanșarea infarctului și a altor boli cardiovasculare.
 

Reduce nivelul colesterolului din sânge

Doar prin consumul a două tulpini de țelină pe zi, îți reduci nivelul colesterolului din sânge cu până la 7%, potrivit specialiștilor. Acest lucru se datorează uleiului butilftalide din compoziția acestei legume, care tratează hipertensiunea și reduce nivelul colesterolului „rău”, în timp ce îl crește pe cel „bun”. Astfel, există un risc mai mic ca fluxul sangvin să circule mai greu către inimă din cauza depunerii de colesterol pe vasele de sânge.
 

Relaxează mușchiul inimii și pereții arterelor

Inflamația este principala cauză care declanșează blocajul arterelor, conducând astfel la boli precum infarc sau atac vascular cerebral. Însă, printr-un consum constant de țelină poți diminua la minimum inflamațiile, deoarece în compoziția acestei legume se găsește un antiinflamator natural, luteolina, un bioflavonoid care reduce gradul de oxidare a structurilor ADN. Prin relaxarea mușchiului inimii, dar și a pereților aterelor, riscul de înfundare a acestora se reduce în mod semnificativ.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Stefan - 07 martie 2015 10:31
Un mod comod si fara stres.Un altfel de serviciu.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Dolari lunar sau chiar mai mult.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pentru mai multe informatii trimiteti textul "INFO" la adresa de email:
[email protected]
Laura Rusu - 08 martie 2015 09:20
Timpul trece ! Daca vrei o oportunitate, iata :Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Oferim alte detalii la adresa de email: [email protected]
Varzaru Dan - 10 martie 2015 20:17
Va rog sa dispuneti ca articolelel acestea despre legume,fructe etc bune pentru sanatate sa fie semnate si cine este autorul .profesie,studii etc.

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia