Afectiuni de la A la Z

Cum tratezi infecția urechii


19 ianuarie 2016 | Sânziana Candrea


Toată lumea a suferit de o infecție a urechii, la un moment dat. Sunt mai multe cauze care duc la apariția acestei afecțiuni, atât de comună, cum este apa care îți intră în ureche atunci când faci baie sau înoți, particule străine care intră în canalul auditiv sau o infecție a unui dinte care se răspândește la ureche.

Ce trebuie să știi despre problemele și infecțiile urechilor:

Infecțiile urechii sunt mult mai grave în cazul în care sunt interne, și mai puțin grave, dacă sunt externe. Fără un tratament adecvat, o infecție a urechii poate duce la pierderea auzului, parțial sau în totalitate, amețeli și probleme în activități care implică auzul și echilibrul.  

Otita externă sau infecția urechii în exterior este caracterizată de descărcare de gestiune, durere, roșeață și pierderea auzului temporar. Aceasta este cauzată în general de bacterii și într-o foarte mică măsură de fungi și virusuri.

Otita medie sau infecția urechii mijlocii este comună în rândul copiilor, și simptomele acesteia includ febră, durere, iritabilitate, pierderea parțială a auzului, precum și pierderea poftei de mâncare. Se întâmplă atunci când spațiul din urechea medie se înfundă cu lichid și mucus. Unele persoane sunt mai sensibile la acest tip de infecție la ureche, și starea poate deveni cronică.

Otita internă sau infecția urechii interne poate produce simptome cum sunt greața, amețeli, vărsături și pierderea echilibrului. Se întâmplă atunci când partea interioară a urechii se inflamează. Nu este foarte comună, dar simptomele sunt intense.

Remedii populare pentru infecțiile urechii

1. Umple o sticlă cu apă fierbinte, și acoper-o cu un prosop, și ține-o peste urechea afectată. Căldura acționează, și durerea se eliberează, crescând fluxul de sânge în zona afectată pentru a ajuta la combaterea infecției.

2. Spală și toacă mărunt trei caise mari. Încălzește-le într-o tigaie, și atunci când sunt calde le pui într-un compres, și le pui la urechea afectată.

3. Toacă o mână de busuioc și frunze de patlagină, pe care le încălzești, și aplică-le pe urechea afectată.

4. Pune într-o ligură ulei de măsline pe care îl încălzești, apoi înmoi o bucată de bumbac în el, și-l pui în urechea care te doare, timp de o oră.

5. Feliază și pasează o ceapă, pune-o într-o pânză curată, și-o pui în cuptorul cu microunde la încălzit. Aplică precum un compres pe urechea afectată.

6. Încălzește o lingură de ulei de măsline, cu un cățel de usturoi pe care îl zdrobești. Când este cald, înmoaie un tampon de vată în acest amestec, și pune-l în urechea care te doare.

Cum să eviți durerile de ureche și infecțiile:

- Nu folosi niciodată tampoane de bumbac pentru a curăța urechea;

- Infecții ale gâtului netratate,

- Stimulează sistemul imunitar;

- Evită schimbul de căști;

- Evită înotul în iazuri, lacuri sau râuri;

- Evită înotul în bazinele puternic clorurate;

- Evită să dormi pe partea care este sensibilă.
   Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Delia - 20 ianuarie 2016 10:37
Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Daca doriți mai multe informații, contactati-ma la adresa: [email protected] , cu mesajul “ INFO”
Cerințe:
-necesar calculator
-conexiune internet
-cunoștințe minime PC
-seriozitate
-perseverență
-atenție la detalii
Nu este necesară experiență.
Oferte: Instruire gratuita sub forma unor lecții prin mail, contract legal de comision , scrisoare de recomandare
Important!
Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate.
Oferim și solicităm seriozitate!

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia