Afectiuni de la A la Z

De ce afecțiuni poți să suferi dacă tușești


21 noiembrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Tusea este una dintre afecțiunile cele mai deranjate de care o persoană poate suferi. Deși, în general aceasta apare în urma unei infecții, există o serie de alte motive care o pot declanșa. Iată care sunt acestea!

 Alergii 

Poluanții din mediu sunt printre principalii factori vinovați care declanșează tusea alergică. Produsele chimice și gazele industriale pot provoca congestie în tractul respirator și să declanșeze tusea. Acest tip de tuse, de obicei, dispare când alergenul este eliminat.

 Gripa sezonieră 

Potrivit Dr. Pradip Shah, consultant la spitalul Fortis, Mulund, India,  infecția virală este cea mai frecventă cauză a tusei uscate. Transmiterea virusului pe calea aerului, consumul de băuturi reci sau înghețată favorizează apariția infecțiilor virale.


Citește și:

Cel mai eficient remediu care combate tusea

Scapă de tuse cu muguri de brad!


 Boala de reflux gastroesofagian 

Tusea însoțită de senzația de arsură în piept sau în gât pentru mai mult de două ori pe săptămână, ar putea fi din cauza bolii de reflux gastroesofagian. Această tuse apare, de regulă, dimineața devreme sau seara. Tusea se declanșează din cauza acidul din stomac, care irită mucoasă.

Bronșită cronică

Bronșita este inflamația mucoasei bronhiilor. Inflamația cronică a mucoasei bronhiilor poate provoca tuse umedă. Principala cauză a bronșitei cronice este fumatul.

Astmul

Dacă ai observat că ai crize recurente de tuse, însoțite de dispnee, este posibil să suferi de astm. Accesele recurente de tuse sunt declanșate ca un mecanism reflex de a expulza alergenul din corp.

Pneumonie

Tusea uscată, care mai târziu devine productivă cu mucus verzui, poate fi din cauza pneumoniei. Cu toate că pneumonia se poate manifesta asemănător bronșitei, unul dintre simptomele care o caracterizează este tusea cu sânge. Dacă observi acest semn, mergi la medic!

Tuberculoză

Tusea pe termen lung, împreună cu oboseala extremă și pierderea în greutate indică, de obicei, o infecție bacteriană a plămânilor. De aceea, medicii recomandă ca la primele semne ale tusei cu sânge însoțită cu musuc, pacientul să se prezinte la doctor, pentru că este suspectat de tuberculoză.

Cancer pulmonar

Cancerul pulmonar este cea mai frecventă cauză a apariției tusei la fumători. De obicei, o tuse care durează mai mult de trei săptămâni, și este însoțită cu sânge, scădere în greutate inexplicabilă, oboseală extremă și durere toracică poate indica prezența cancerului pulmonar.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ioan - 20 noiembrie 2014 15:14
Acum, numai pentru persoane serioase! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Ioan - 20 noiembrie 2014 15:20
Acum, numai pentru persoane serioase! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adrian Razvan - 21 noiembrie 2014 11:27
Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. (Afacere proprie)
Cerinte:
- cunostinte minime PC.
- necesar calculator.
- conexiune internet.
- varsta minima 18 ani.
- rabdare
- seriozitate
Nu este necesara experienta.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire unde veti afla toate detalile si apoi care doriti o sa incepeti sa lucrati. Program part-time/full-time , acasa.
Se va lucra pe 2 planuri, iar in al doilea plan, cu 2-3 ore pe zi se poate ajunge usor la 300$ lunar! Pentru detalii trimite “Info“ la e-mail: [email protected]
Oferim si solicitam seriozitate!
Ionita - 26 ianuarie 2016 00:12
Pentru a alunga tusa in sezonul rece recomand umidificatorul si temperatura corecta in camera. Daca totusi incepeti sa tusiti apelati la remedii babesti: ceaiul de ceapa, comprese calde, siropul Prospan si ridichea cu miere. Sanatate!
Clara - 02 martie 2016 02:24
eu folosesc siropul Prospan si siropul de patlagina. Siropul Prospan il folosim toata familia, este natural si recoamndat de pediatri si pentru copii. Eficient, fara conservanti si coloranti.

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia