Afectiuni de la A la Z

De ce ar trebui să renunți la zahăr


16 septembrie 2015 | Mădălina Hârjoi


Zahărul poate da dependență, dar consumul său în exces poate cauza probleme de sănătate foarte grave. De aceea, este bine să știi de ce trebuie să te ferești de acest aliment periculos.

Cât mai puțin zahăr în fiecare zi

Doza zilnică recomandată de zahăr nu este mai mult de șase lingurițe pentru femei și de nouă pentru bărbați. Prin urmare, încearcă să nu depășești această doză dacă vrei să ții problemele de sănătate la distanță.

Zahărul se găsește ascuns în multe alimente

O mare parte dintre noi consumăm prea mult zahăr fără să știm. Acesta se găsește din abundență în alimentele procesate și în băuturile răcoritoare din comerț. O singură cutie de suc mică poate să conțină șapte lingurițe de zahăr, iar o sticlă mare poate să ajungă să aibă 44 de lingurițe de zahăr.

Dulciurile abundă în zahăr

Ciocolata, produsele de patiserie, bomboanele, produsele de fast-food, cerealele pentru micul dejun, înghețata, sucurile, supele la plic, băuturile alcoolice și deserturile au foarte mult zahăr.

Nu are substanțe nutritive necesare organismului

Zahărul este bogat în calorii, dar nu conține niciunul dintre vitaminele sau mineralele de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie.

Poate duce la probleme grave de sănătate

Un consum de zahăr în exces favorizează apariția multor probleme de sănătate, cum sunt obezitatea, cariile, diabetul și un sistem imunitar deficitar. Mai mult, poate duce la creșterea nivelului de colesterol „rău“, rezistență la insulină și creșterea tensiunii arteriale.

Poate fi înlocuit

Există mai multe opțiuni cu care poți înlocui cu  succes zahărul. Înlocuitorii sunt recomandați în special celor care suferă de diabet, obezitate și de alte afecțiuni. Oamenii care consumă înlocuitori ai zahărului reduc semnificativ aportul de calorii fără a avea senzația de foame. Stevia Rebaudiana, aspartamul și sucraloza sunt doar câțiva dintre înlocuitorii zahărului.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ralu - 15 septembrie 2015 11:11
Oportunitate de top! Recrutam urgent colaboratori care au timp sa se implice in timpul liber intr-un proiect de anvergura mondiala. Castigurile sunt deosebit de motivante! Asiguram cea mai buna si mai moderna instruire de specialitate! Oferta este pentru toate localitatile din tara. Cereti acum informatii mai multe la adresa noastra de email: [email protected]
Ana David - 15 septembrie 2015 13:52
Activitate de acasa
Oferim gratuit curs de instruire pentru promovare de carti online. Castigurile cresc cu implicarea si au perspectiva spectaculoasa. Cereti detalii la adresa de e-mail [email protected]
Stefan - 15 septembrie 2015 21:32
Oferta pentru oricine! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu, acum in premiera pentru toata tara! Trebuie sa ai doar putin timp liber, calculator si conexiune la internet! Nu e nevoie sa cunosti nimic, inveti totul de acum inainte, pas cu pas, sub indrumarea noastra foarte atenta! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani! Solicita acum detaliile necesare, la adresa de email: [email protected]
Gilda - 16 septembrie 2015 00:23
MUNCA LA DOMICILIU

Cautam operator PC la domiciliu pentru activitate online: prospectare de piata, ofertare prospecti, mentinerea relatiilor armonioase cu prospectii.

Selectăm numai oameni care gândesc pozitiv, oameni cu viziune pe termen lung, încrezători, calmi si foarte serioși.

Oferim pregatire si suport profesional.
Program flexibil, iar plata este realizata prin contract legal.
Pentru detalii suplimentare va rugam sa ne contactati la: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia