Stil de viata

De ce e bine să mănânci semințe de dovleac în fiecare zi


27 ianuarie 2016 | Mădălina Hârjoi


Semințele de dovleac sunt  o sursă valoroasă de vitamine și de minerale, motiv pentru care sunt indicate în dieta zilnică, mai ales că țin la distanță diverse afecțiuni grave.

O cană cu semințe de dovleac are 285 de calorii. Acestea conțin calciu, fier, magneziu, și o serie de alte substanțe nutritive benefice pentru sănătate.

Stimulează sistemul imunitar

Semințele de dovleac sunt o sursă bogată în zinc, care este unul cele mai bune substanțe nutritive pentru stimularea sistemului imunitar. Zincul este vital pentru menținerea sănătății imunitare, iar lispa lui predispune organismul la infecții.

Conțin antioxidanți puternici

Dincolo de conținutul bogat în zinc, în semințele de dovleac se găsește vitamina E, antioxidant important pentru sănătate. Aceasta protejează organismul de radicalii liberi.

Combat inflamațiile

Substanțele care se găsesc în semințele de dovleac au capacitatea de a reduce substanțele chimice inflamatorii din organism. Inflamațiile sunt considerate principala cauză a multor boli moderne cu care ne confruntăm, cum sunt bolile cardiovasculare, diabetul, ateroscleroza.

Potrivit unui studiu publicat în „World Scientific“, persoanele care au consumat 30 g de semințe măcinate, printre care semințe de dovleac, de in, de susan au observant o îmbunătățire a nivelului de trigliceride. Cu alte cuvinte, acest amestec a redus inflamația și menține sănătatea cardiovasculară prin scăderea nivelului trigliceridelor.

Leac împotriva diabetului

Reglementarea nivelului de zahăr din sânge este o componentă esențială în gestionarea bolii și este vital pentru prevenirea diabetului. Semințele de dovleac conțin substanțe care mențin nivelul de zahăr din sânge, potrivit unui studiu publicat în „Critical Reviews in Food Science and Nutrition“.

Țin cancerul la distanță

Datorită fitoestrogenilor care se găsesc în componența lor, semințele de dovleac pot fi benefice în prevenirea sau în tratamentul cancerului de sân. Adăugarea de semințe de dovleac în salate sau consumate ca gustări poate fi o modalitate de a include aceste semințe în dieta de zi cu zi. Poți, de asemenea, să le consumi cu ulei de pește, despre care oamenii de știință afirmă că reduce riscul de cancer mamar.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Mihaela - 27 ianuarie 2016 11:55
Oportunitate extra lucru la domiciliu! Selectam colaboratori pentru lucru la domiciliu. Condiții: calculator, conexiune la internet, studii medii cel putin, cunostinte de operare cu documente word si pdf, seriozitate, dorinta de a invata ceva nou. Asiguram: instruire gratuita si indrumare pas cu pas, contract de comision.
Cereti acum detalii la adresa de mail: [email protected] .
Georgiana - 27 ianuarie 2016 14:38
Cauti ceva nou? Echipa noastra te asteapta sa incepi cel mai performant si mai nou sistem prin care sa reusesti sa castigi bani mai multi decat ai reusit pana acum! Noi te ajutam sa obtii rezultate si sa fii multumit! Te vei convinge ca activitatea este foarte simpla si interesanta! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia