Stil de viata

De ce mâncăm mai mult pe timp de iarnă


18 decembrie 2013 | Irina Groza


În perioada rece a anului, apetitul tău creşte. Mulţi te liniştesc şi-ţi spun că este un lucru firesc, deoarece organismul va folosi caloriile acumulate pentru a se proteja de frig.

Descoperă care sunt adevăratele cauze pentru care mănânci mai mult iarna.

În primul rând, schimbarea de temperatură creşte pofta de mâncare. Deoarece în această perioadă ziua este mai scurtă, vreme este mai mohorâtă, creierul percepe ca fiind o perioadă mai grea şi începe să se pregătească. Prin urmare, organismul stochează energie, iar aceasta nu este altceva decât depozite de  grăsime.

Depresia

În plus, orice schimbare de vreme aduce cu ea şi o depresie, de care ne dăm sau nu seama. De aceea, pentru a-ţi îmbunătăţi starea emoţională, începi să te răsfeţi cu anumite alimente care-ţi satisfac papilele gustative şi-ţi conferă o stare de bine. Rezultatul este clar: acumularea de câţiva centimetri buni!

Nevoia de energie

În perioada iernii, metabolismul devine mai lent şi intră într-o stare de hibernare din cauza lipsei de lumină. Astfel organismul îţi solicită mai multă mâncare pentru a ieşi cu bine din iarnă. De fapt, este ca o un scut de apărarea a organismului în faţa frigului.

Citeşte şi:

Alimente care-ți țin de cald iarna

Ceaiuri de iarnă benefice pentru sănătate

Cu toate acestera, tu percepi greşit această luptă a corpului şi, din dorinţa de a-l ajuta, mănânci şi mai mult decât este necesar. Prin urmare, energia se acumulează şi se transformă îm grăsime.

Pentru a evita surplusul de kilograme, mănâncă mai multe fructe de sezon, murături, supe şi ciorbe calde. De asemena, evită produsele bogate în carbohidraţi deoarece nu aduc niciun aport de vitamine organismului. Ceaiurile calde sunt indicate în perioada rece. Acestea pot fi servite cu miere şi felii de lămâie.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia