Stil de viata

De ce mint femeile. Cauze și explicații


14 ianuarie 2016 | Raluca Cocriș


Cine spune că n-a mințit niciodată în viața ei minte. Da, nu mai este niciun secret: cu toții mințim. Și o facem când trebuie să cosmetizăm adevărul, ca să nu rănească pe nimeni. Sunt multe cazuri când îl omitem sau îl inventăm, pentru că ne ajută să ocupăm un loc de muncă mai bine plătit, de exemplu.

Când mințim, fie o facem pentru o cauză nobilă, cum ar fi să-i spunem unei persoane care încearcă să piardă în greutate că rezultatele se văd deja, fie prezentăm un adevăr imaginar în avantajul nostru, motivele, spun oamenii de știință, fiind legate de stima de sine. „Atunci când ne scade stima de sine, apelăm fără ezitare la minciuni salvatoare“, afirmă psihologul american Robert Feldman.

Femeile mint de milă

Uneori, minciuna reprezintă un rău necesar la care apelăm chiar și de câteva ori pe zi. „Chiar mă gândeam la tine și voiam să te sun…!“, „Și mie mi-e dor de tine!“ sau, poate cea mai gravă dintre minciunile într-un cuplu: „Și eu te iubesc!“, care apare din compasiune și dorința de a nu răni sentimentele celuilalt.

Din păcate, acesta va suferi mai devreme sau mai târziu, de două ori mai puternic, o dată că nu-i sunt împărtășite trăirile și a doua, că a fost mințit.

Cine minte mai mult, bărbații sau femeile?

Părerile sunt împărțite. Tabăra masculină susține cu tărie că urmașele Evei adoră să ascundă adevărul sau să-l schimbe.

Femeile însă cred că bărbații sunt mincinoși nativi și, orice ar face,nu trece zi fără să zică cel puțin o minciună. Adevărat?

Parțial! Și femeile, și bărbații mint la fel de mult și din aceleași motive: pentru că sunt nesiguri, le e teamă, pentru că au nervi sau din prea multă iubire.

Ca să obțină ce doresc

Când doi oameni formează un cuplu, lasă impresia că iubirea lor îi protejează de minciuni și de efectele adverse pe care le au acesta după „administrare“. Fals! În cuplu se spun minciuni de toate felurile, mai mari sau mai mici, vinovate și nevinovate.

În caz că nu știai, la începutul unei relații, în primele zile, spunem minciuni la fiecare jumătate de oră – deseori, ca să impresionăm partenerul.

În timp, partenerii mint, adesea pentru a nu răni sentimentele celui iubit

Pe de altă parte, minciuna în cuplu poate aduce avantaje, spun specialiștii, care consideră că aceasta este o tactică socială prin care poți obținemai uşor ce doreşti.

Știai că oricât de bine s-ar înţelegedoi parteneri, în dialogul conjugal este aproape imposibil să nu se strecoare măcar o minciună pe zi, din partea fiecăruia, susţin oamenii de ştiinţă.

3 minciuni pe care le spun femeile TRADUSE

„Îmi place de tine, poate în timp o să te și pot iubi“. Când o femeie spune asta înseamnă că nu își o dorește o relație cu respectivul, cu atât mai mult nu se pune problema unei relații sexuale.

„Nu sunt genul de femeie posesivă și nici nu-mi plac femeile care cicălesc toată ziua“ ar putea fi tradusă astfel: „mare atenție că urmează să treci prin teste de anduranță. Doamne ferește, să uiți o dată de un lucru pe care ți l-am amintit de două ori că trebuie să-l faci. Memoria ta îmi va aparține. Nu trebuie să mai reții nimic, îți voi spune eu ce să faci cât pot de des“.

„Ești tot ce mi-am dorit“ ar putea să însemne „mă mulțumesc și cu tine, până când apare altcineva mai bun“.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Adrian Razvan - 14 ianuarie 2016 11:42
Lucru acasa! Real! Cel mai simplu mod de a castiga bani! Oferim toata instruirea necesara, pas cu pas si - foarte important - un sistem care va poate aduce bani chiar din prima luna, fara sa trebuiasca niciodata sa inscrieti oameni in retele! Oferim numai avantaje si seriozitate! Pentru detalii si informatii mai multe, cautati-ne la adresa noastra de email: [email protected]
Sibnet - 15 ianuarie 2016 04:26
In alta ordine de idei, daca ai biblioteca acasa si vrei sa o imbogatesti cu inca o carte extraordinara, tocmai ai gasit afacerea care ti se potriveste perfect! Mai pui o carte pe raftul bibliotecii tale personale si pornesti sa castigi bani in cea mai simpla afacere posibila! Ai numai avantaje aici! Si totul e foarte usor! Te ajutam noi sa reusesti! Cere acum detalii la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia