Cuplu

De ce nu e bine să te căsătoreşti în luna mai?


21 aprilie 2017 | Andrada Popescu


Dacă intenţionezi să te căsătoreşti anul acesta şi ţi-ai dori ca cel mai frumos eveniment din viaţa ta să aibă loc în luna mai, atunci când copacii înfloresc şi totul miroase în jur a primăvară, ar fi bine să te mai gândeşti.

Poate este una dintre cele mai frumoase luni din an, dar nu este cel mai prielnic moment, conform tradiţiei.

Origini străvechi

Superstiţia îşi are originea în vremea Imperiului Roman, atunci când în luna mai se celebra un festival al morţilor numit Lemuria. Oamenii obişnuiau să alunge spiritele rele, malefice, despre care se credea că bântuie pe străzi şi pot intra şi în case. De atunci, se spune că cine se căsătoreşte în luna mai, va avea parte de ghinion în relaţii.

Durează la fel ca florile

Un alt motiv pentru care nu este bine să te căsătoreşti în luna lui Florar ar fi faptul că atunci cele mai frumoase flori îşi scutură petalele şi formează un covor primăvăratic, multicolor. Se spune că iubirea ta va fi trecătoare, asemenea florilor.

Citeşte şi De ce îşi înşeală bărbaţii partenerele pe care le iubesc

Misterul numerologiei

O altă motivaţie contra, potrivit specialiştilor, este aceea că luna mai este a cincea din an iar numărul 5 nu este unul benefic pentru cuplu, ci unul al singurătăţii. În plus, chiar şi numărul zilei în care te căsătoreşti este important deoarece se spune că îţi poate aduce prosperitate şi noroc sau îţi poate ruina întreaga familie.

Pro sau contra superstiţiilor

Decizia de a te căsători trebuie făcută din convingere. Dacă ai vreo urmă de îndoială sau te sperie gândul superstiţiilor şi al tradiţiilor străvechi, poţi alege altă dată. În schimb, dacă nu îţi pasă de superstiţii şi eşti convinsă că acela este cel mai bun moment în care să îmbraci rochia de mireasă, atunci nu te sfii şi fă exact ce îţi dictează inima.

Citeşte şi El nu vrea căsătorie. Ce e de făcut

Sursă foto happyvalentinesday.comPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Costica - 21 aprilie 2017 20:31
Lucru la domiciliu, part-time. Avem nevoie urgent de persoane care vor sa lucreze acasa cate 2 ore pe zi si sa castige bani. Conditii cerute: calculator, conexiune la internet. Cand doriti informatii mai multe, cereti detalii la adresa de email: [email protected] com
Grigore - 21 aprilie 2017 21:38
Bani la domiciliu, garantat, avem dovada video! Iti vom arata dovada video cu oameni reali care deja au castigat bani folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email: [email protected]
Lupsa - 26 aprilie 2017 15:00
Oportunitate senzationala: bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:[email protected]


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia