Afectiuni de la A la Z

De ce se produce avortul spontan


27 martie 2015 | Sorina Severin


Pe cât de fericită este vestea că vei fi mămică, pe atât de mare este durerea pierderii unei sarcini. Află de ce se produce avortul spontan!

Deși nu se știe cu exactitate ce anume duce la provocarea avortului, motivele pot fi multiple, iar în multe cazuri el poate fi evitat.

De ce se produce avortul spontan. Anormalități cromozomiale

Nepotrivirea cromozomilor este vinovată în 60% dintre cazurile de avort spontan. Cromozomii sunt mici structuri din componența fiecărei celule, care transmit materialul genetic. De obicei, în fiecare celulă sunt 23 de perechi de cromozomi, care se unesc atunci când ovulul este fecundat. Uneori însă, apar erori, iar cromozomii nu se contopesc corespunzător, de unde rezultă anormalitățile cromozomiale și în final se produce avortul.

De ce se produce avortul spontan. Probleme cu uterul

Atunci când uterul nu este pregătit pentru a susține o sarcină sau forma lui nu este cea normală, embrionul nu se poate prinde de pereții acestuia și nu se poate hrăni corespunzător. O altă cauză a avortului poate fi un cervix slăbit. Spre sfârșitul primului trimestru de sarcină, bebelușul crește îndeajuns de mult pentru a fi nevoie de susținerea cervixului. Dacă acesta este slăbit, poate apărea avortul spontan.

De ce se produce avortul spontan. Boli imune

Având în vedere că sperma este un corp străin în organismul unei femei, de îndată ce ovulul este fertilizat el transmite semnale către sistemul imunitar pentru a-l accepta și a nu-l trata precum un intrus. În anumite situații, embrionul nu este acceptat de către organism, iar anticorpii îl atacă, provocând pierderea sarcinii.

De ce se produce avortul spontan. Probleme tiroidiene

Hipo și hipertiroidismul, precum și diabetul netratat se numără printre afecțiunile care împiedică dezvoltarea embrionului. Este important să-ți ții diabetul sub control și să-ți tratezi problemele tiroidiene pentru ca sarcina să evolueze.

De ce se produce avortul spontan. Sindromul ovarului polichistic

Nivelul crescut de testosteron în organism duce la menstruație neregulată. Chiar și la femeile care nu au probleme cu diabetul, nivelul prea mare de insulină împiedică dezvoltare embrionului.

Alte cauze ale avortului sunt:

Infecțiile bacteriene

Fumatul

Consumul de alcool

Substanțele toxice din aerPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Costy - 26 martie 2015 11:20
Locuri de munca noi si pentru toti! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cautam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Accesati: www.variantacojocaru.ro

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia