Diete

Dieta anticolesterol


22 august 2014 | I.M.






Colesterolul „rău” îţi ameninţă sănătatea când te aştepţi mai puţin. De aceea, ne-am gândit să-ţi propunem o dietă care să te ţină în formă maximă.

Îţi imaginezi că numai produsele pline de grăsimi ca mezelurile, untul sau slănina ridică nivelul de colesterol „rău”. Ei, bine nu-i aşa! Stresul, consumul exagerat de zahăr, fumatul şi alcoolul sunt la fel de vinovaţi ca şi grăsimile. De aceea, îţi propunem o dietă anticolesterol de două săptămâni, prin care să elimini grăsimile rele din organism şi, de ce nu, să dai jos şi 2-3 kilograme.

Mic dejun, la alegere

200 g iaurt degresat + 4 linguri fulgi de ovăz;

200 ml lapte + 4 linguri fulgi de ovăz;

1 ceaşcă de ceai verde îndulcit cu miere.

Pont! Consumă zilnic 4 linguri de fulgi de ovăz, astfel reduci cu 15% nivelul de grăsimi din organism. Substanţele active din ovăz împiedică ficatul să mai elibereze grăsimile în sânge.

Ceaiul verde contribuie la eliminarea grăsimilor care se depun pe pereţii vaselor sangvine. Doza zilnică este de două căni pe zi, îndulcit numai cu miere.


Citește și:

Dietă pentru zile răcoroase

5 deserturi apetisante, bune în dietă


Prânz, la alegere

250 g salată: 2 avocado, 100 g piept de pui fript, 2 roşii şi 1 ardei gras;

250 g salată verde cu ton în suc propriu, ridichi şi ceapă verde;

200 g sardină pe grătar + 3 linguri mujdei + 150 g fasole verde sote;

150 g macrou la cuptor + 1 cartof copt.

Pont! Avocado conţine acizi graşi nesaturaţi, care scad nivelul de colesterol „rău“ şi îl cresc pe cel bun.

Usturoiul conţine compuşi de sulf care curăţă arterele de depunerile de grăsime şi fluidizează circulaţia sangvină. Mai mult, un căţel de usturoi pe zi, timp de un an, reduce cu 20% nivelul de colesterol „rău“.

Peştele oceanic conţine Omega 3, un oligoelement recunoscut pentru proprietăţile lui anticolesterol. E bine să-l incluzi în dietă de trei ori pe săptămână.

Cină, la alegere

150 g piept de pui la grătar + 200 g sote de spanac;

150 g piept de curcan fiert + 150 g salată de morcovi raşi cu lămâie;

150 g sardine la grătar + 1 cartof copt.

Pont! Morcovii au un conţinut ridicat de provitamina A, un antioxidant care ţine sub control nivelul colesterolului, ca şi lămâile.



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Carmen - 11 iulie 2011 15:53
Colesterorul este foarte periculos. E bine sa evitati grasimile.
Maria Petrescu - 26 iulie 2011 11:32
Control Colesterol de la Bio Elemente este foarte bun in aceasta privinta. Eu il folosesc, scade nivelul colesterolului si in timp previne ateroscleroza si obezitatea. Este un supliment nutritiv necesar in viata noastra din punctul meu de vedere. Maria:)
Cristina - 26 august 2011 22:22
mai oameni buni, TOATE dietele voastre sunt scrise de retardata asta? apelati la un nutritionist, cereti-i sfatul dupa ce ati scris articolul, nu mai bateti cimpii ca iau femeile de bune aberatiile voastre. Urmaresc rubricile de diete din reviste si cam toate sunt catastrofale, dar isabela asta le intrece pe toate. baaaaaaaaaaaaaaiii, aportul caloric pe 100 g de avocado poate varia intre 140 si 360 de calorii, daca mai adaugi si carnea de pui+2 rosii... super dieta de ingrasare! Iar laptele NU este recomandat in curele de slabire! ti-am mai spus, lasa-te de scris, ca esti proasta de bubui.

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia