Diete

Dieta cu supe de vară

02 iunie 2014 | Andreea Şerban






Dieta noastră cu supe te va ajuta să dai jos kilogramele în plus, să te bucuri de legumele verii şi să mănânci ceva potrivit pentru vremea caniculară.

Dimineața

Mănâncă 2 felii subţiri de pâine integrală unse cu unt. Deasupra pui felii de roşie şi sărezi după gust.

La prânz

Alege una dintre supele pe care ţi le propunem noi.

Seara

Optează pentru o salată mare cu legume de sezon, cu sos vinegretă preparat cu ulei de măsline.

Supă „toscana”

Ingrediente pentru 4 porţii:

- 1 ceapă
- 1 fir de praz
- 1 dovlecel
- 1 ţelină
- ¼ varză
- 200 g mazăre
- 6 roşii
- 200 g fasole verde
- 2 linguri de ulei de măsline
- 800 g supă de legume
- 100 g orez
- Sare, piper alb, busuioc
- 3 linguri de pătrunjel tocat

Preparare

Cureţi legumele şi tai mărunt ceapa, prazul, dovlecelul, ţelina, roşiile şi varza fideluţă. Pui uleiul la încins în oală. Căleşti întâi ceapa şi prazul până devin aurii. Apoi, adaugi mazărea (fiartă un pic înainte, cât să se înmoaie) şi varza şi le laşi puţin.

Torni deasupra supa şi restul legumelor. Le laşi la fiert circa 20 de minute. Fierbi separat orezul şi îl pui în supă. Condimentezi. Presari pătrunjel înainte de a servi. Sfat: Poţi mânca şi o felie de pâine integrală cu caşcaval ras la cuptor alături de supă.

Supă rece cu castraveţi

Ingrediente pentru 4 porţii:

- 4 castraveţi proaspeţi
- 2 căţei de usturoi
- 200 ml iaurt cu 0% grăsime
- 500 ml apă rece
- frunze de mentă
- sare, piper

Preparare

Cureţi 3 castraveţi de coajă şi îi razi. Îi amesteci cu puţină sare şi îi laşi la frigider 1 oră. Tai cubuleţe castravetele rămas. Zdrobeşti usturoiul. Combini toate ingredientele şi serveşti cu frunze de mentă deasupra. Sfat: Dacă vrei, mai poţi adăuga şi nucă pisată.


Citește și:

Dieta cu roșii: scapi de 2 kg în 3 zile

Încearcă dieta cu verdețuri


Supă de legume

Ingrediente pentru patru porţii:

- 60 g de orez
- 250 g conopidă
- 1 gulie
- 250 g morcovi
- 100 g mazăre
- 1 l supă de legume
- 2 linguri hasmaţuchi
- Sare, piper
- 2 gălbenuşuri de ou
- 4 linguri de suc de lămâie

Preparare

Fierbi orezul. Cureţi şi tai mărunt legumele. Pui supa la fiert împreună cu legumele timp de 20 de minute. După ce iei de la foc, adaugi hasmaţuchi, orezul fiert şi strecurat, gălbenuşurile amestecate cu sucul de lămâie. Sfat: O lingură de iaurt degresat în farfurie va face supa mai gustoasă.

Supă cremă de mazăre

Ingrediente pentru patru porţii:

- 600 g mazăre
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 lingură de tarhon
- 750 ml supă de legume
- Sare, piper
- 125 g chefir
- 80 g crutoane

Preparare

Tai ceapa mărunt. O căleşti împreună cu mazărea fiartă în ulei. Adaugi tarhonul şi supa de legume şi laşi 3 minute la foc. Pasezi şi adaugi sare şi piper după gust. Sfat: Poţi adăuga în supă 400 g de file de peşte fiert 5 minute.

Notă: Dacă lucrezi, ţi-ar fi mai uşor să mănânci la prânz salata şi seara supa, dar nu uita: ultima masă ar trebui să fie înainte de ora 19.
 



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia