Afectiuni de la A la Z

Factori care te îmbolnăvesc de cancer


09 octombrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Suntem înconjurați de substanțe cancerigene. De la aerul pe care îl respirăm până la anumite alimente pe care le consumăm, există sute de factori care pot crește riscul de a ne îmbolnăvi de  cancer.

Desigur, aceste lucruri mici în viața nostră de zi cu zi nu trebuie să provoace neapărat cancer, dar e mai bine să fim conștienți de ce se întâmplă în jurul nostru.

Poluarea aerului

Fumul generat de automobilele cu motoare mari (camioane, trenuri, autobuze, generatoare, unele mașini), care rulează pe diesel, este de fapt un cocktail de extracte chimice, care pot favoriza apariția cancerului pulmonar și a altor forme rare de cancer, cum sunt cele de esofag, stomac și vezică urinară.

Radiațiile ultraviolete

Expunerea directă la radiațiile UV este o cauză comună a cancerului de piele. Societatea Americană de Cancer menționează că riscul apariției cancerului de piele depinde de durata petrecută sub razele soarelui. Arsurile solare sau sursele de radiații UV artificiale, cum este bronzarea la salon, crește și mai mult riscul de cancer.

Aparate casnice cu combustibil

Aparatele de uz casnic, cum sunt sobele pe gaz și încălzirea cu kerosen, produc formaldehidă, un produs chimic puternic, care este eliberat atunci când combustibilul este ars. Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului (IARC) spune că acest produs este cancerigen.


Citește și:

Cancerul de sân poate fi prevenit! Iată cum!

Topul alimentelor care cauzează cancer


Odorizante de cameră

Cele mai multe produse pe care le folosim pentru curățarea locuinței deteriorează sănătatea noastră. Unele dintre acestea sunt chiar odorizantele de cameră. Parfumul dulce al acestora îți împrospătează casa, dar știi ce substanțe chimice conține? Mirosul plăcut este dat de formaldehidă, substanță care este cancerigenă.

Conservanți alimentari

Toate alimentele conservate conțin conservanți adăugați pentru a le crește durata de viață. Potrivit Agenției Internaționale pentru Cercetare în Domeniul Cancerului, aditivi, cum sunt nitritul de sodiu și nitrații sunt cancerigeni, favorizând apariția cancerului de colon.

Tutunul

Fumatul creșe riscul de a dezvolta cancer. Dar, asta nu înseamnă că nefumătorii sunt în siguranță. Chiar și fumatul pasiv este cancerigen, potrivit Agenției Internaționale pentru Cercetare în Domeniul Cancerului.

Sursă foto: www.thehealthsite.comPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Niko - 08 octombrie 2014 08:41
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Ioan - 09 octombrie 2014 03:46
Oferim o sansa pentru toti! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adrian Razvan - 09 octombrie 2014 04:32
Oferta serioasa de locuri de munca! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Vintila Elena - 09 noiembrie 2014 19:31
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia