Agenda

Femeile care pilotează avioane, în țara în care nu au voie să conducă mașini


17 martie 2017 | Redacție


Primul echipaj alcătuit exclusiv din femei al companiei aeriene Royal Brunei Airlines a aterizat pe aeroportul din Jeddah, Arabia Saudită, pe 23 februarie. În frunte cu doamna pilot, echipajul s-a aflat la bordul unui Boeing 787 Dreamliner.

Comandantul aeronavei Sharifah Czarena Suraniy Syed Hashim a zburat de la Brunei la Jeddah de Ziua Națională a Arabiei Saudite. Aterizarea avionului cu echipaj 100% feminin a avut loc într-o țară în care femeilor le este strict interzis să conducă mașini.

“Fiind femeie originară din Brunei, aceasta este o mare realizare. Putem astfel să le arătăm noilor generații și mai ales fetelor, că își pot îndeplini orice vis”, spune doamna pilot, la trei ani după ce a devenit primul comandant de aeronavă de sex feminin din sud-estul Asiei.

Compania aeriană pentru care lucrează Czarena intenționează să mai recruteze femei pe care să le pună la manșa aeroanvelor sale.

Descoperă mai multe despre femeile care pilotează avioane și care în țara lor nu au voie să conducă mașina pe autoexpert.roPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia