Afectiuni de la A la Z

Glicemia crescută, asociată cu o afecțiune periculoasă


24 septembrie 2014 | Elena Diaconu


Cercetătorii americani au descoperit că un nivel ridicat al glicemiei crește riscul apariției unei afecțiuni periculoase.

În urma unei cercetări efectuate recent, specialiștii au ajuns la concluzia că persoanele care au glicemia mărită au un risc cu 15% mai mare să sufere de cancer endometrial, de colon, de sân, de stomac sau de ficat.

Cercetătorii atrag atenția că și non-diabeticii care au cantități mari de zahăr în sânge pot ajunge să sufere de diverse tipuri de cancer.


Citește și:

Află de ce zahărul este mai periculos decât sarea!

De ce apare dependenţa de zahăr şi cum ne afectează


Care este explicația?

Celulele canceroase folosesc ca principală sursă de energie zahărul pe care îl asimilează organismul din diverse alimente pe care le consumăm zi de zi.

În plus, un nivel crescut al zahărului în sânge blochează activitatea genelor care au rolul de a inhiva dezvoltarea tumorilor canceroase.

Totodată, odată ce zahărul se găsește în cantități mari în corp, acesta se atașează de proteine și de grăsimi. Astfel, se formează un anumit tip de molecule care sunt considerate a fi carcinogene.

Nu în ultimul rând, corpul este forțat să producă mai multă insulină când nivelul glicemiei este ridicat, iar din această cauză celulele canceroase cresc și se înmulțesc mai repede.

Factori care duc la creșterea zahărului din sânge

- Supraponderabiltiatea și obezitatea;
- Sedentarismul;
- Consumul de alimente și băuturi care conțin zaharuri în cantități mari;
- Probleme medicale precum atac cerebral și infarct;
- Infecții cronice precum pneumonie și infecții urinare;
- Dureri cronice;Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Vio - 23 septembrie 2014 12:36

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! NU e joc piramidal si NU e MLM! Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Adrian Razvan - 24 septembrie 2014 04:27
Locuri de munca absolut serioase! Tot mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! Oferim pe loc contract legal! Primele castiguri au fost acordate! Avem dovada platii! NU e joc piramidal si NU e MLM! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia