Utile

Înlocuitori naturali ai balsamului de rufe


15 ianuarie 2016 | Mădălina Hârjoi


Unul dintre cele mai utilizate produse pentru a parfuma și pentru a face fibrele moi ale hainelor, balsamul de rufe conține substanțe chimice nocive care pot afecta sănătatea familiei noastre.

Odată cu trecerea timpului, aceste toxine pot duce la sensibilități ale pielii, alergii și dermatite de contact. Potrivit unui studiu din 2009 publicat în „Occupational and Environmental Medicine“ , cei care folosesc balsam de rufe au un risc crescut de alergii respiratorii, precum și simptome cum sunt strănutul, mâncărimi ale nasului și respirație șuierătoare. Din fericire, există soluții simple pentru a evita aceste neplăceri: realizarea acasă a balsamului de rufe, din ingrediente care nu pun în pericol sănătatea familiei.

Oțet cu ulei esențial

Amestecă 3,8 l de oțet cu 25 - 30 de picături de ulei esențial. Agită flaconul în care ai pus ingredientele, pentru ca cele două lichide să se combine foarte bine.

Oțetul este componenta responsabilă pentru dedurizarea hainelor. Acesta înlătură reziduurile de pe haine, făcându-le în felul aceasta să fie moi la atingere. Uleiul esențial parfumează hainele.

Bicarbonat de sodiu cu apă caldă

Pune o cană (250 g) de bicarbonat de sodiu în 2 căni (500 ml) de apă caldă. Omogenizează bine ingredientele.  Bicarbonatul de sodiu nu se va dizolva, dar trebuie să fie complet înmuiat. Acest balsam de rufe de casă este indicat în special celor care au apa grea.

Bicarbonatul de sodiu reglează nivelul pH-ului din apa de clătire, împiedicând-o să devină prea acidă sau prea alcalină. De asemenea, elimină depozitele de minerale, cum sunt cele găsite în apa dură. Aceste depozite de minerale sunt adesea responsabile de hainele foarte rigide.

Adaugă 250 ml de oțet. Se amestecă ușor până când bicarbonatul de sodiu se dizolvă. Oțetul va reacționa cu bicarbonatul de sodiu, provocând o reacție chimică acidulată. De aceea, nu turna oțet prea repede.    

De reținut!

Adaugă 60 de ml din fiecare amestec înaintea fiercărui ciclu de clătire. Depozitează restul de balsam de rufe întru-un recipient închis etanș. Agită înainte de fiecare utilizare.

Balsam spray

Amestecă 3 linguri de ulei esențial de lavandă în 2 cești de oțet alb. Omogenizează bine ingredientele și toarnă lichidul într-un pulverizator. Agită bine și pulverizează soluția pe hainele ude, înainte de a le pune la uscat.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Carmen - 15 ianuarie 2016 12:06
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Delia - 15 ianuarie 2016 12:36
Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia