Afectiuni de la A la Z

Lipsa unei vitamine din corp cauzează cancer


22 octombrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Avem nevoie de vitamine și de substanțe nutritive pentru a fi sănătoase. Specialiștii au ajuns la concluzia că există o vitamină care ne apără de cancer și de multe alte boli.

Cercetătorii spun că există aproximativ 30.000 de gene în corpul nostru și că vitamina D poate influența aproximativ 3.000 dintre ele. Acesta este unul dintre motivele pentru care aceasta are un impact pozitiv asupra multor afecțiuni, de la cancer până la autism și boli de inimă. Singura problemă este că vitamina D lipsește din organismul multora dintre noi.

Ține la distanță cancerul

Legătura dintre vitamina D și anumite tipuri de cancer a fost testată și confirmată în analizarea a peste 200 de studii epidemiologice. Optimizarea nivelului de vitamina D ar putea ajuta la prevenția a cel puțin 16 tipuri diferite de cancer, inclusiv pancreatic, pulmonar, ovarian, de prostată și de piele.

Potrivit unui studiu realizat de Dr. William Grant, om de știință, aproximativ 30% dintre decesele cauzate de cancer - care se ridică la două milioane în întreaga lume și 200.000 în Statele Unite ale Americii - ar putea fi prevenite în fiecare an dacă am avea în organism suficientă vitamina D.


Citește și:

Rețeta miraculoasă care te apără de cancer

Factori care te îmbolnăvesc de cancer


Te scapă de gripă

Pe lângă faptul că ține la distanță una dintre cele mai necruțătoare afecțiuni, vitamina D înlătură răceala și gripa, atacând bacteriile și virușii. Persoanele care includ în alimentația zilnică fructe bogate în vitamina D sunt ferite de răceală.

De unde obții vitamina D

Soarele este sursa ideală de a obține vitamina D, dar asta nu înseamnă că trebuie să stai la soare fără cremă de protecție, pentru că expunerea repetată și îndelungată favorizează apariția cancerului.

Pentru a optimiza nivelul de vitamina D și pentru a obține un bronz sănătos, este important ca în primele zile în care îți expui pielea să limitezi expunerea la soare. Cu cât pielea devine mai bronzată, poți sta la soare 30 de minute în plus.

Nivelurile ideale de vitamina D în organism:

Isuficient: <50 ng/ml

Optim:  50-70 ng/ml

Te protejează de cancer: 70-100 ng/ml

Exces : > 100 ng/mlPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Valy - 22 octombrie 2014 07:14
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate

maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri!

Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc

piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online!

Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:[email protected]
Adrian Razvan - 22 octombrie 2014 10:43
Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email:
[email protected]
Cristina - 22 octombrie 2014 15:13
Super complet articolul!
Si care sunt fructele care-s bogate in vitamina D?!
Care este sursa informatiei?
Asa pot scrie si eu un articol in care pot afirma vrute si nevrute... :(

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia