Afectiuni de la A la Z

Mâinile și unghiile îți spun cum stai cu sănătatea


20 ianuarie 2016 | Mădălina Hârjoi


Mâinile și unghiile tale pot dezvălui unele lucruri importante despre starea ta generală de sănătate. De aceea, acordă-le atenție și mergi la medic dacă observi apariția unor pete.

Degetele albastre

Acesta poate fi un semn al circulației deficitare a sângelui. Simptomul se întâlnește și la afecțiunea numită sindromul Raynaud, în care mici vase de sânge de la extremități sunt supra-sensibile la schimbările de temperatură. Degetele pot deveni roșii, albastre sau albe și sunt însoțite de durere, amorțeală și furnicături. Dacă sunt însoțite de simptome cum este febra ar putea fi semn de pneumonie.

Palmele transpirate

Această neplăcere poate fi din cauza stresului sau poate fi semn al unei tiroide hiperactive, care tinde să accelereze metabolismul, ceea ce înseamnă că arzi mai multe calorii și astfel este generată mai multă căldură. Consultă medicul dacă te confrunți cu această problemă frecvent.

Linii pe unghii

Mai multe linii orizontale albe pe unghii pot indica o infecție gravă sau boli grave, cum este cancerul. Acest lucru se datorează faptului că unghiile nu mai cresc atunci când ești foarte bolnavă.

Unghii albe

În mod normal, dacă apeși ușor pe unghii, ele se albesc, după care revin la culoarea lor. În cazul în care rămân albe mai multă vreme, acest semn indică faptul că ai anemie feriprivă și nu ai suficient de multe celule roșii care să circule în organism.

Mâini tremurânde

Prea multă cofeină, anxietatea și anumite medicamente pot declanța tremor temporar. Cu toate acestea, în cazul în care dezvolți tremor inexplicabil frecvent, ai putea suferi de ceea ce este cunoscut ca „tremor esențial“, o tulburare neurologică. Mâinile tremurânde pot fi, de asemenea, un semn precoce al bolii Parkinson, care afectează sistemul nervos și creierul.

Palme roșii

Acest semn poate fi din cauza unei afecțiunii numite eritem palmar, care este un simptom al unei boli de ficat, cum sunt ciroza și ficatul gras. Inflamația ficatului începe treptat să afecteze funcția sa, rezultând într-un exces de hormoni care determină ca vasele de sânge de la nivelul mâinilor și picioarelor să se dilate.

Degete umflate

La prima vedere acest simptom pare inofensiv, de multe ori consumul de sare, sindromul premenstrual și deshidratarea ușoară fiind vinovate de apariția acestuia. Dar umflarea și rigiditatea pot fi, de asemenea, cauzate de probleme serioase, cum sunt tiroida inactivă și artrita reumatoidă.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia