Ingrijire

Obiceiuri care-ți afectează sănătatea unghiilor


20 aprilie 2017 | Ariana Maria


Știai că obiceiurile zilnice afectează sănătatea unghiilor? Există multe tabieturi despre care credeai că sunt benefice, dar nu te-ai gândit niciodată că acestea sunt, în esență, factorii care-ți distrug manichiura.

Nu-ți cureți unghiile

De câte ori ai aplicat ojă pe unghii fără să le cureți înainte? Pasul acesta este important, deoarece ajută la menținerea sănătății unghiilor. Vital este să aplici pe unghii și un strat de protecție. Altfel, ele se deshidratează, deoarece pot fi afectate de substanțele chimice prezente în ojă.

Nu aplici ojă

Unghiile sunt compuse din celule care pot fi afectate de factorii de mediu. Lacul de unghii le protejează. Însă, dacă nu obișnuiești să te dai cu ojă colorată, aplică pe unghii una incoloră de bună calitate.

Cureți unghiile cu acetonă

Dacă produsul pe care-l folosești pentru a îndepărta lacul de unghii are acetonă, unghiile se vor usca foarte tare. Indicat este să folosești un dizolvant care nu are în compoziție acetonă. În plus, și prin aplicarea excesivă a ojei, consecințele sunt aceleași.

Atenție la îngrijirea cuticulelor!

Este foarte important să nu tai cuticulele, pentru că te poți confrunta cu infecții bacteriene sau fungice. Le eviți, dacă le îngrijești cu un ulei de cuticule, apoi le împingi cu un bețișor de bambus sau de portocal.

Alegi un lac nepotrivit

Contează foarte mult marca și calitatea lacului de unghii. De aceea, cumpără-ți mereu oje de calitate. Evită-le pe cele ieftine, deoarece conțin o cantitate mare de formaldehidă, compus chimic care afectează unghiile.

 Nu le hidratezi

La fel ca pielea, unghiile necesită hidratare, pentru a nu se usca și deteriora. Ar trebui să le hidratezi zilnic cu un ulei special. Așa le menții hidratate tot timpul și, implicit, sănătoase.

Credit foto: www.boldsky.comPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia