Afectiuni de la A la Z

Obiceiuri care-ți atacă tiroida


14 ianuarie 2015 | Mădălina Hârjoi


Te preocupi să mănânci sănătos și să faci tot ce trebuie pentru a nu te îmbolnăvi, dar, chiar și așa, sunt câteva obiceiuri care pot face rău tiroidei.

Tiroida, o glandă mică în formă de fluture situată  în partea antero-laterală a gâtului, controlează metabolismul. Iată ce obiceiuri nesănătoase atacă tiroida!

Bei apă de la robinet

Specialiștii spun că în organismul nostru se găsesc perclorați. Percloratul este un produs secundar folosit la fabricarea rachetelor și a combustibilului, airbagurilor și a focurilor de artificii. Această toxină se poate găsi și în apă de la robinet și în unele alimente. Oamenii de știință au constatat la scară largă expunerea oamenilor la perclorați, precum și o conexiune între nivelurile de perclorat și nivelul hormonilor tiroidieni. Potrivit unui studiu recent, nou-născuții cu niveluri ridicate ale hormonului de stimulare a tiroidei pot fi afectați de cantitățile mici de perclorat care se găsesc în apa de băut a mamei lor.

Consumi soia

S-a dovenit științific că soia este capabilă să perturbe funcționarea normală a glandei tiroide prin inhibarea capacitatea organismului de a utiliza iodul.

Mănânci alimente cu pesticide

Potrivit oamenilor de știință, femeile căsătorite cu bărbați care au folosit pesticide în activitatea lor de zi cu zi au un risc mult mai mare de a dezvolta probleme cu glanda tiroidă, spre deosebire de alte femei. Un alt studiu avertizează că aproximativ 60% din pesticidele care se găsesc în alimentele de pe piață ar putea afecta producția de hormoni tiroidieni.

Bei sucuri din sticle de plastic

Materialele plastice pot fi periculoase pentru organism, în special antimoniu, un produs chimic care se extrage din sticlele de plastic. Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au descoperit niveluri crescute de antimoniu în băuturile din fructe și sucurile din sticle de plastic. Ftalații, substanțele chimice care se găsesc în unele materiale plastice, s-au dovedit că reduc funcția tiroidei.

Folosești produse antibacteriene

Triclosanul este un produs chimic care se găsește în săpunurile antibacteriene, loțiunile de corp și în pasta de dinți. Există cercetări care arată că triclosanul împiedică tiroida să-și exercite corect funcția.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ruth - 13 ianuarie 2015 19:05
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adrian Razvan - 14 ianuarie 2015 13:22
Oferte de lucru de seriozitate maxima! Oameni foarte multi lucreaza acum cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de e-mail:
[email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia