Aperitive

Plăcintă cu legume

04 martie 2013 | Vizualizari: 1830






Ingrediente:1 pachet foi de plăcintă; Pentru umplutură: 4-5 cartofi,200 g ciuperci, 1 morcov fiert,1 fir de praz (partea albă), 6 linguri ulei, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, nucşoară, sare, piper.

Cum se prepară:

1 Se fierb cartofii în coajă, se scurg şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se rade morcovul pe răzătoarea mare, se taie prazul rondele, ciupercile se feliază şi se călesc toate în trei linguri de ulei bine încins, până se înmoaie. Se pun mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt şi se condimentează cu nucşoară, sare şi piper, după gust. Se lasă apoi să se răcească.

2 Se aşază câte trei foi de plăcintă pe masă, se ­pune umplutură de legume, se rulează şi se aşază într‑o ­tavă unsă cu ulei. Se procedează la fel şi cu restul ingredientelor. Se ung deasupra cu ulei şi se coc circa 20 de minute în cuptorul preîncălzit. Se servesc calde sau reci, presărate cu mărar ­verde.



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri