Remedii naturiste

Plante care-ți dau energie


12 ianuarie 2016 | Mădălina Hârjoi


Oboseala și lipsa de energie pot fi un răspuns normal care apare după ce-ai depus un efort fizic ori pot fi cauzate de stresul psihologic, social sau fizic. Plantele te pot ajuta să scapi de această stare și să-ți revii într-un timp scurt.

Plantele aromatice care îți oferă energie sunt numite adaptogene. Acestea influențează glandele suprarenale, care produc și hormoni ce reglează metabolismul, reacția la stres, sistemul imunitar și multe alte funcții ale corpului. Adaptogenii ajută organismul să răspundă la factorii de stres de mediu, cresc rezistența sistemului imunitar și te revitalizează. Aceste plante conțin substanțe chimice puternice, motiv pentru care este bine să consulți medicul înainte să le folosești.

Lemnul-dulce

Lemnul-dulce sau Glycyrrhiza glabra este o plantă perenă cu tulpina lemnoasă și flori violet. Rizomii sunt bogați în flavonoide și saponine și sunt folosiți în tratarea tusei, ulcerului gastric și a tulburărilor pielii. Fitoterapeuții recomandă lemnul-dulce persoasnelor care se simt mereu obosite. Consumul excesiv de lemn-dulce poate duce la hipertensiune arterială, de aceea nu-l folosi mai mult de șase săptămâni. Planta nu este recomandată gravidelor, celor cu boli de ficat sau de rinichi ori suferinzilor de diabet zaharat.

Ginkgo Biloba

Planta îmbunătășește fluxul de energie la nivel celular prin creșterea producției de adenozin trifosfat în corp. Această substanță ajută creierul în metabolizarea glucozei pentru energie, care îmbunătățește funcția mentală.

Ceaiul verde

Conține cafeină și, prin urmare, funcționează ca un stimulent ușor. În loc să consumi băuturi acidulate în mijlocul zilei, bea o ceașcă de ceai verde. Acesta îți dă un plus de energie pentru a duce la capăt toate sarcinile și oferă, de asemenea, beneficii pentru sănătate.

Atenție! Folosește-le doar ocazional

Utilizarea acestor plante ocazional nu este dăunătoare, dar dacă te simți în mod constant obosită, este bine să mergi la medic pentru un control amănunțit. Totodată, fă anumite modificări în dietă. Elimină cofeina, zahărul și aditivii din dieta ta și vei fi surprinsă de cât de mult se va îmbunătăți nivelul tău de energie.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Iulian - 13 ianuarie 2016 15:53
Oportunitate pentru oricine! Aceasta oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe de profesionisti inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va rotunji veniturile! Va asteptam sa incepeti si sa castigati bani, in ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia