Vedete

Prima femeie care a alergat Maratonul din Boston a participat din nou după 50 de ani!


21 aprilie 2017 | Sânziana Candrea


În urmă cu 50 de ani, Kathrine Switzer devenea oficial prima femeie care participa la maratonul din Boston, care a avut loc în anul 1967. La vârstă de 70 de ani a reușit să finalizeze din nou cursa cu succes.

La cel de-al 121-lea maraton din Boston care a avut loc luni, Kathrine a reușit să finalizeze cursa, la vârsta de 70 de ani. Ea a purtat același număr (261), pe care l-a avut și la cursa istorică din 1967. Însă, numărul va fi retras după maraton. Kathrine Switzer numește acest lucru o „mare onoare”.

„Este incredibil. Adică, te uiți înapoi în timp și-ți aduci aminte cum o persoană oficială din cadrul maratonului a vrut să mă dea afară din cursă doar pentru că eram fată. Dar acum, 58% din toți alergătorii din Statele Unite ale Americii sunt femei. Iar Boston este un microcosmos al acestei revoluții sociale incredibile. Este minunat!”, a declarat Kathrine Switzer pentru New England Sports Network (NESN).

Când Kathrine Switzer a alergat în 1967 la maratonul masculin, ea a participat sub un nume care ia mascat sexul – K.V. Switzer. Kathrine a terminat cursa, în ciuda încercărilor persoanelor oficiale din cadrul maratonului de a o elimina de pe teren.

„Am crezut întotdeauna că am fost o fată de 20 de ani care pur și simplu dorea să alerge și că cineva a încercat să o oprească, să o sperie și să o facă de rușine. Dar acest lucru a ajutat-o să-și schimbe viața și să creeze oportunități pentru alte femei”, a spus Kathrine Switzer pentru NESN săptămâna aceasta.

Kathrine Switzer a alergat în peste 30 de maratoane şi a câştigat ediţia din 1974 a Maratonului de la New York, cu timpul de 3 ore, 7 minute şi 29 de secunde.

Sportivele feminine au reprezentat 57% din participanții la evenimentele din 2015, potrivit datelor din Running USA.

Credit foto: www.scroll.inPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia