Stil de viata

Remedii naturale pentru atacurile de panică


21 august 2014 | E.D.


În cazul în care simţi dintr-o dată cum inima îţi bate mai repede, iar respiraţia este sacadată, ai frisoane sau pusee de căldură, ai furnicături în palmă sau tălpi şi ai un sentiment de teamă necontrolat înseamnă că ai un an atac de panică.

Potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Mintală din SUA, atacurile de panică se numără printre cele mai comune afecţiuni. Însă, vestea cea bună este că deşi atacurile de panică sunt înspăimântătoare, nu sunt periculoase şi există modalităţi naturale prin care le poţi controla.

Fii bună cu tine însăţi

În general, persoanele care au atacuri de panică tind să fie foarte critice cu propriul lor comportament. În timpul unor situaţii stresante, adu-ţi aminte că dai tot ce-i mai bun din tine.


Citește și:

Descoperă beneficiile aromoterapiei!

Ceaiul care combate anxietatea şi insomnia


Meditaţiile reduc tensiunile


Scăderea nivelelor de stres şi anxietate prin efectuarea unor şedinţe de meditaţie contribuie implicit şi la diminuarea atacurilor de panică. De asemenea, şi exerciţiile fizice au un rol important în detensionarea musculaturii, ajutând la eliminarea energiilor negative.

Valeriana combate anxietatea

Valeriana este una dintre cele mai folosite plante medicinale din lume. În ceea ce priveşte atacurile de panică, valeriana reduce anxietatea şi depresia. Această plantă se găseşte în plafaruri sub formă de ceai, capsule şi extracte lichide. Un tratament pe bază de valeriană trebuie urmat timp de cel puţin 4 săptămâni, deoarece efectele pozitive se văd în timp. Însă, înainte de a opta pentru un astfel de remediu, este indicat să consulţi un medic specialist.

Optează pentru aromaterapie

Uleiurile esenţiale s-au dovedit a fi eficiente în tratarea atacurilor de panică. Aşadar, poţi face o baie caldă la care să adaugi câteva picături de uleiuri esenţiale sau poţi opta pentru un masaj. Cele mai comune uleiuri esenţiale care pot fi folosite pentru combaterea anxietăţii şi a tensiunilor musculare sunt: uleiul de lavandă, de trandafir, chiparos şi geranium.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Gabi - 16 aprilie 2013 17:05
Acum 4 ani am suferit o depresie, cel putin asa credeam eu. Am divortat si am avut senzatia ca toata lumea mi s-a clatinat si urmeaza sa se destrame. Parca mergeam din rau in mai rau in fiecare zi. Am tinut-o asa pana acum un an cand la recomandarea unei prietene am fost la o serie de sedinte de coaching cu Anne de la Centrul Armonia (prietena mea saraca imi tot spunea de luni de zile…) In timpul sedintelor, ce pot sa spun M_AM DESCOPERIT. Am reinvatat cine sunt, ce sunt si cat de frumoasa sunt, am invatat cum sa fac fata diverselor situatii si cum sa ma privesc. Evident ca nu era depresie in adevaratul sens al cuvantului, ci doar uitasem cine sunt. Sunt mandra de mine pentru pasul facut. De multe ori depresia o confundam cu gandirea negativa, o imagine despre noi dezastruoasa, etc...

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia