Deserturi

Rețeta de gogoși fără drojdie


16 februarie 2016 | Stefania






Ce poate fi mai frumos decât să îți aștepți familia cu ceva dulce și bun? Gogoșile sunt o idee foarte bine primită oricând. Fie că este vorba de cei mici și pofticioși, fie că este vorba de musafiri, aceste gogoși se fac rapid, pentru că nu au drojdie.

Ce poate fi mai frumos decât să îți aștepți familia cu ceva dulce și bun? Gogoșile sunt o idee foarte bine primită oricând. Fie că este vorba de cei mici și pofticioși, fie că este vorba de musafiri, aceste gogoși se fac rapid, pentru că nu au drojdie.

Gogoșile clasice, cele cu drojdie, au nevoie de timp să crească. Atunci când nu ai timp sau pur și simplu nu vrei să mai aștepți să crească aluatul, poți alege varianta mai simplă, rețeta de gogoși fără drojdie. Și dacă vrei să le faci și mai bune, poți alege să faci un sos de ciocolată. Dacă nu ai timp, sunt excelente și date prin zahăr pudră. Iată ce ingrediente îți trebuie și cum să prepari un desert rapid, simplu și delicios.

Ingrediente pentru rețeta de gogoși fără drojdie:

-          300 de grame de făină

-          1 ou

-          1 lingură de ulei

-          2 plicuri de zahăr vanilat

-          150 ml de iaurt sau smântână

-          Un praf de sare

-          1 plic de praf de copt

-          Coajă răzuită de lămâie

-          Zahăr pudră sau ciocolată topită pentru ornare

Cum să preparăm Rețeta de gogoși fără drojdie :

Nu e nevoie de cine știe ce experiență în bucătărie pentru aceste gogoși, deci nu te speria dacă nu ești obișnuită să faci acest desert. Iată cât de simplu este să prepari gogoși fără drojdie.

Ai nevoie de un castron mai mare în care vei frământa aluatul. Se pun în castron făina, praful de copt, oul, zahărul, zahărul vanilat, coaja de la o lămâie și smântâna sau iaurtul.  

Se amestecă cu mâna până se omogenizează și până se obține un aluat nici moale, nici tare, apoi se adaugă o lingură de ulei și se frământă bine până se încorporează și aceasta.

La final, se presară cu făină masa de lucru și se întinde aluatul cam la un cm grosime. Apoi, cu un pahar sau cu o formă de decupat gogoși, se decupează gogoșile frumos. Resturile de aluat se frământă din nou, se întind și se decupează iar. Nu se aruncă din aluat.

Între timp, se pune pe foc o tigaie cu ulei la încins. Când sunt gata decupate, gogoșile se pun la prăjit până se rumenesc frumos pe ambele părți. Apoi, se scot, se lasă să se scurgă uleiul din ele pe prosoape de bucătărie, apoi se tăvălesc prin zahăr pudră.

Pentru aceste gogoși rapide fără drojdie se poate face un sos de ciocolată, topind o ciocolată preferată și stropind gogoșile. Sunt minunate și nici nu conțin conservanți sau alți aditivi ca gogoșile din comerț. O rețetă ce merită încercată, este foarte rapidă, iar rezultatul este uimitor. Poftă bună!



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia