Feluri principale

Rețeta în pași: tocăniţă de porc cu mazăre


18 mai 2017 | Redacţia






O tocăniţă rapidă şi saţioasă va fi întotdeauna pe placul iubitorilor de mâncăruri cu carne. Încearcă reţeta de mai jos şi foloseşte mazăre, pentru a da un plus de savoare mâncării tale.

Ai nevoie de

2-3 linguri ulei

500 g muşchiuleţ de porc, tăiat feliuţe

sare, dupa gust

piper, dupa gust

5 cepe mici, tocate

4 căţei de usturoi, tocaţi

1 bucata mică de ghimbir, tocat

360 ml supă de legume

2 crenguţe cimbru

3 foi de dafin

100 ml smântână pentru gătit

½ linguriţă boia dulce sau picantă

100 g mazăre, scursă

Preparare

Pasul 1

Încingi uleiul într-o tigaie, caleşti feliuţele de carne şi le condimentezi cu sare şi piper. Le ţii până când se rumenesc uşor, la foc mediu, amestecând. Adaugi ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi le căleşti.

Pasul 2

Pui supa de legume, în fir subţire, adaugi cimbrul, foile de dafin şi fierbi, la foc mic, 35-40 de minute.

Pasul 3

Torni smântâna pentru gătit, condimentezi cu boia, amesteci şi laşi pe foc 10 minute.

Pasul 4

Adaugi mazărea şi mai ţii până se înmoaie boabele şi se evaporă lichidul. Guşti şi, dacă e cazul, mai pui sare, piper sau boia. Serveşti mâncarea caldă.

Foto: Profimedia



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia