Feluri principale

Rețeta zilei: Tartă cu dovlecei


19 iunie 2017 | Vizualizari: 420






Profită de sezonul dovleceilor, pentru a prepara o tarta gustoasă!

Ai nevoie de

Pentru aluat

200 g făină

125 g unt, tăiat cubuleţe

1 praf sare

1 ou

50 ml apă rece

Pentru umplutură

2 dovlecei, feliaţi

ulei

3 căţei usturoi

200 g brânză

100 g smântână grasă

3-4 ouă

sare

piper

1-2 morcovi, raşi

1 ou bătut

Preparare

Pui într-un vas făina, untul, sarea, oul şi apa. Amesteci ca să se lege compoziţia şi frămânţi bine până când obţii un aluat elastic. Îl înveleşti în folie alimentară şi îl dai la frigider 30 de minute.

După ce s-a întărit, întinzi o foaie din aluat, îl aşezi într-o formă rotundă tapetată, înclusiv pe margini, îl înţepi din loc în loc, îl dai la cuptorul încins, în prealabil, şi îl laşi să se coacă 12-15 minute.

Între timp, feliile de dovlecei le dai cu sare.

Amesteci smântâna, brânza, cele 4 ouă, usturoiul zdrobit şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Torni o parte din sos peste aluat, pui din loc în loc feliuţele de dovlecei, iar sos, dovlecei, morcovi raşi, sos, iar ultimul strat trebuie să fie de dovlecei peste care pui morcovi raşi.

Torni oul bătut şi dai din nou la cuptor, 25-35 de minute, până se rumeneşte tarta. Decorezi după imaginaţie.

Sursă foto: Profimedia



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia