Afectiuni de la A la Z

Semne care anunță că suferi de hepatita B


18 decembrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Hepatita B este o boală severă, cauzată de infecția cu virusul hepatitic B. Un test de sânge îți poate arăta dacă suferi de această afecțiune, iar un diagnostic pus din timp îți protejează ficatul.

Aproximativ 350 de milioane de persoane din lume sunt infectate cronic cu virusul hepatitei B. Multe dintre acestea par sănătoase, dar pot răspândi virusul și altor persoane.

Hepatita B se transmite prin contact sexual, contact cu sânge contaminat, precum și de la mamă la copil. Hepatita B nu se transmite prin alimente, apă sau în urma contactului fizic.

Când apar primele simptome

Primele semne ale bolii apar în primele patru luni după după infectarea cu virusul hepatitei B. Doar  jumătate dintre adulți dezvoltă simptome semnificative pe parcursul infecției acute. Primele simptome pot fi non-specifice, inclusiv febră, o boală asemănătoare gripei, și dureri articulare.

Dar sunt câteva semne care te pot alarma.

1. Dacă ai întreținut raporturi sexuale cu o persoană care are hepatită B

În acest caz trebuie să știi că virusul hepatitei B se poate transmite și prin sex oral. Un test de sânge poate arăta dacă ești infectată sau nu cu acest virus.

2. Dacă te deranjează stomacul sau vomiți

Durerile de stomac și stările de vomă pot indica faptul că ai hepatita B.

3. Dacă ai HIV

10% din persoanele diagnosticate cu aceast virus sunt infectate și cu virusul hepatitei B sau cu cel al hepatitei C.

4. Dacă ai utilizat ace care nu sunt sterile

Virusul hepatitei B se poate transmite și în urma tratamentelor stomatologice, a procedurilor medicale, în urma tatuării, punerii de piercinguri și administrarea drogurilor injectabile.

5. Dacă ai făcut un transplant de organe

În plus, dacă ai fost supus unui transplant de organe sau ai luat medicamente care suprimă sistemul imunitar, ai un risc crescut de a te infecta cu hepatita B.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Unu - 17 decembrie 2014 14:42
Ce articol tâmpit.
Adam - 18 decembrie 2014 08:18
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: madagi14@yahoo.com
Ioan - 05 ianuarie 2015 13:10
Surpriza totala pe piata ofertelor de lucru! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: ioanheredea@yahoo.com

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia