Afectiuni de la A la Z

Semne care indică deficiențe nutriționale


14 octombrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Aspectul mâinilor, pielii, gurii sau picioarelor îți oferă indicii cu privire la deficitul de vitamine din organsim. Iată câteva semne fizice care arată că ai deficiențe nutriționale.

Mâinile

Dacă observi că ai mâinile reci este posibil să ai deficit de magneziu sau să suferi de hipotiroidism ori oboseala cronică însoțită de un debit cardiac scăzut.

Unghii

Prezența petelor albe pe unghii poate sugera faptul că ai deficit de zinc, iar dacă unghiile sunt moi înseamnă că ai lipsă de magneziu.

Piele

Vergeturile sunt semnele deficienței de zinc din organism, iar hiperkeratoza foliculară (depunerea de keratină la nivelul rădăcinii firului de păr, cu blocarea funcției normale  a foliculilor piloși) indică lipsa vitaminei A. Prezența sângerărilor spontane semnalează absența vitaminele C sau K sau deficit de trombocite, iar dacă ai palmele galbene sunt șanse să ai în organism un aport excesiv de beta-caroten. Prezența coșurilor pe partea din spate a brațelor arată că ai deficit de acizi grași esențiali.


Citește și:

5 beneficii ale vitaminei C

Vitamine esenţiale pentru ochi obosiţi


Gură

Limba de culoare pală și fisurată arată că suferi de deficit de fier, iar limba fisurată care ustură semnalează absența vitaminei B3. Descumarea buselor ori crăparea acestora idică lipsa vitaminei B2, iar dacă părțile laterale ale limbii se umflă înseamnă că ai intoleranță alimentară. Limba inflamată care doare este semnul că ai deficit de acid folic.

Pielea feței

Dacă ai tenul gras, solzos și roșu de-o parte și de alta a nasului înseamnă că ai deficit de vitamina B2. În schimb, dacă ai dezvoltat dermatită seboreică în jurul nasului și ai acnee pe frunte este posibil să ai lipsă de vitamina B6.

Ochi

Cataracta indică lipsa cromului din organism, iar cearcănele semnealează că suferi de alergii sau intoleranțe alimentare. Totodată, copiii de sex masculin care au ochi albaștri și părul blond se pot confrunta cu lipsa magneziului, zincului, vitaminei B6 și a acizilor grași esențiali. În schimb, persoanele cu ochi albaștri și părul gri prematur pot avea deficit de vitamina B12: o caracteristică a anemiei pernicioase.

Gât

Umflarea tiroidei poate semnala că te confrunți cu hipotiroidism sau deficit de iod.

Inima

Orice problemă cu inima, inclusiv bătăi neregulate, creșterea tensiunii arteriale, cardiomegalie, indică lipsa magneziului și a coenzimei de Q-10, precum și sensibilitate la cofeină.

Picioare

Dacă te dor mușchii gambei din spatele picioarelor, care se întind de la genunchi și tendonul lui Ahile, înseamnă că ai lipsă de magneziu.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Adrian Razvan - 13 octombrie 2014 12:04
Oferta locuri de munca in toate localitatile! Veti descoperi ca tot mai multi oameni lucreaza cu noi, pentru ca le-am pus la dispozitie imediat dovada platii si contract legal! A inceput deja trimiterea castigurilor! Aceasta oferta NU e joc piramidal si NU e MLM! Munciti lejer, 3 ore pe zi, ca operator online, cu castiguri de 300 dolari lunar! Detalii va expediem dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Alin - 13 octombrie 2014 18:52
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Ioan - 14 octombrie 2014 08:08
Acum, numai pentru persoane serioase! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Ionut - 14 octombrie 2014 12:33
Oferta urgenta de locuri de munca! Veti vedea ca zilnic tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca oferim din start contract legal si punem imediat la dispozitia tuturor dovada platii! Deja am acordat si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia