Afectiuni de la A la Z

Semnele deficienței de magneziu


15 februarie 2016 | Mădălina Hârjoi


Carența de magneziu poate duce la apariția a 22 de boli, inclusiv anxietate, probleme dentare, boli de ficat, osteoporoză și hipertensiune. De aceea, este bine să știi care sunt semnele care îți arată că ai lipsă de magneziu în organism.

Magneziul este un mineral folosit de fiecare organ din corp, în special de inimă, mușchi și rinichi. Dacă suferi de oboseală inexplicabilă sau slăbiciune, ritm cardiac anormal sau chiar spase musculare și spasme ale ochilor, nivelurile scăzute de magneziu ar putea fi de vină.

Lipsa magneziului favorizează anumite boli


Magneziul joacă un rol important în procesele de detoxificare ale organismului, ceea ce-l face vital în eliminarea anumitor substanțe chimice din mediu, metale grele și alte toxine. În plus, este necesar și pentru:

  • Funcționarea corespunzătoare a mușchilor și a nervilor;
  • Ajută la digerarea proteinelor, carbohidraților și a grăsimilor;
  • Acționează ca un precursor pentru neurotransmițători, cum este serotonina.


Oamenii de știință spun că deficitul de magneziu declanșează anumite bolie, cum sunt: anxietatea, atacuri de panică, astm, cheaguri de sânge,boli intestinale, cistită, depresie, diabet, oboseală, boli de inimă, hipertensiune, hipoglicemie, crampe musculare, dureri cronice de spate, sindromul Raynaud, osteoporoză.

Semnele timpurii ale deficitului de magneziu includ pierderea poftei de mâncare, dureri de cap, greață, oboseală și slăbiciune.

Factorii care influențează nivelul de magneziu din organism

Algele marine și legumele cu frunze verzi pot fi surse excelente de magneziu, alături de fasole, nuci și semințe, cum sunt cele de dovleac, floarea-soarelui și de susan. Avocado conține, de asemenea, magneziu.

Totodată, anumite alimente pot influența absorbția magneziului în corp. Dacă bei alcool în exces, de exemplu, aceasta poate interfera cu absorbția de vitamina D, care la rândul său este utilă în absorbția magneziului. Dacă ai consumat mult zahăr, acest lucru poate provoca eliminarea magneziului prin rinichi, potrivit doctorului Danine Fruge, director medical asociat la Longevity Center Pritikin în Florida.

Alți factori care influențează nivelul de magneziu din organism sunt: consumul excesiv de sucuri acidulate sau cafeină, menopauză, vârsta înaintată, anumite medicamente, inclusiv diuretice, antibiotice, corticosteroizi, antiacide.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Cosmin - 15 februarie 2016 15:46
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected]

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa
Nae - 16 februarie 2016 09:35
Rabdare - seriozitate – perseverenta =succesul
Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti mesajul « info » la adresa de email: [email protected]
Alex - 16 februarie 2016 23:30
Recent am descoperit o noua platforma unde oamenii isi pot posta parerile legate de sistemul medical si serviciile medicale ce le-au fost prestate. Mi se pare un lucru foarte util inainte de a lua decizia de a merge la un anumit doctor sau nu. http://www.sistemulmedical.ro se numeste platforma
Aniela - 29 noiembrie 2016 19:39
Crampe musculare, nervozitate crescută, oboseală, cateodata fobii si atacuri de panică, numai eu stiu cat am indurat, nu stiam ce sa mai cred, dar in sfarsit, dupa ce m-am hotarat sa merg la un consult la medic si acesta mi-a recomandat Magnerot (pastile cu magneziu) si dupa ce am luat 6 pastile /zi ( de 3 ori cate 2 , dimineata, la pranz si seara) rezultatele pozitive n-au intarziat sa apara , iar dupa doar 2-3 saptamani parca eram alt om.

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia