Casa

Sfaturi utile pentru curățenia celor mai dificile locuri din casă


11 ianuarie 2017 | Ela Simion


Te gândești cu groază de fiecare dată când trebuie să igienizezi locurile delicate din casă? Îți venim în ajutor cu trucuri eficiente.

Mai întâi ocupă-te de zona biroului, unde începi cu mouse-ul de la computer și apoi cu tastatura. Treci apoi la telecomandă și ajungi până la calorifere și jaluzele. O să vezi cât de simplu poți îndepărta murdăria din căminul tău!

Am ales suprafețele pe care le utilizăm în mod frecvent, dar la care nu ne gândim des să le curățăm. Însă acestea acumulează praf, bacterii și alergeni care ne pot îmbolnăvi serios. Nu-ți trebuie cine știe ce produse dezinfectante scumpe, ci doar mănuși de protecție și câteva trucuri de curățenie, care să-ți facă munca mai ușoară.

Trucuri ca să faci curățenie ca un profesionist

Telecomanda

Crezi sau nu, telecomanda are pe suprafața ei mai mulți germeni decât orice alt obiect din casă, inclusiv decât cutia cu șervețele sau hârtia igienică din baie. Cercetătorii de la Școala Medicală din cadrul Universității din Virginia, SUA, au descoperit că 30% din telecomenzile testate au prezentat virusuri care declanșează viroze. De aceea, este indicat, dacă nu obligatoriu, să igienizezi periodic acest obiect. Poți folosi un spray oarecare cu alcool, pentru a dezinfecta locurile dificile dintre butoane, și o cârpă de bumbac, pentru a o șterge și usca.

Jaluzelele

Jaluzelele orizontale sunt fabricate din tot felul de materiale, aluminiu, PVC, bambus. Așa că înainte să te apuci de curățenie, trebuie să ții cont de materialul din care sunt făcute acestea. Indicat este să folosești o cârpă moale cu care să ștergi depunerile de praf. Asta dacă este vorba despre o curățenie de întreținere. Altfel, înmoaie o bucată de bumbac în apă caldă, ca să poți îndepărta praful static, apoi curăța jaluzelele cu un produs spumant și le ștergi cu o cârpă umedă. Sau poți amesteca o parte apă și o parte oțet de mere, din care faci o soluție eficientă pentru îndepărtarea murdăriei de pe jaluzele.

Așa cureți tastatura

După ce au studiat și această problemă, cercetătorii au ajuns la concluzia că o tastatură poate fi și de cinci ori mai murdară decât vasul de toaletă. Asta pentru că nu prea o curățăm, nu? Închide PC-ul, scutură ușor tastatura și cu o periuță curăță spațiile dintre taste. Apoi umezește un bețișor de urechi în alcool sanitar și șterge cu el spațiile periate. Ar fi bine să repeți figura o dată pe lună.

5 ponturi pentru o curățenie rapidă

Caloriferul

Dacă ai calorifere din fontă, e posibil să-ți fie mai greu să cureți spațiul dintre elemenți. Mai întâi trebuie să îndepărtezi praful cu un aspirator, apoi să ștergi fiecare zonă dintre elemenții caloriferului cu o cârpă înmuiată în soluție dezinfectantă obișnuită. Folosește mănuși menajere și bucăți de bumbac udate, ca să ștergi bine caloriferul.

Mouse-ul

Un alt obiect de care nu ne ocupăm este mouse-ul. O dată pe lună și acesta trebuie curățat. Folosește discuri demachiante sau bețișoare de urechi îmbibate cu spirt și curăță cu grijă suprafața mouse-ului. Atenție să nu intre fire textile în zona cu undă infraroșie!Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Lupsa - 11 ianuarie 2017 13:23
Oferta recomandata: lucru pe internet. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre:onlineproiect86@gmail.com

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia