Diete

Cum te ajută ceaiul de ghimbir să dai jos kilogramele în plus


29 august 2015 | Elena Diaconu


Pe lângă faptul că dă gust mâncărurilor, ghimbirul are numeroase virtuţii terapeutice. Datorită proprietăţilor sale benefice asupra organismului, ghimbirul a devenit astăzi unul dintre cele mai cunoscute şi folosite mirodeii.

Îmbunătăţeşte digestia

Prin stimularea pancreasului, ghimbirul creşte producţia de enzime digestive, care au rolul de a a îmbunătţi digestia şi de a inhiba efectele secundare legate de proasta absorţie a alimentelor. De asemenea, ghimbirul reduce inflamaţiile intestinale, combate constipaţia, diareea şi previne depozitarea colesterolului rău în ficat.

Reduce durerile

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietăţile sale analgezice şi antiinflamatorii, motiv pentru care este un bun remediu natural împotriva artritei, osteoartritei şi a durerilor dentare. De asemena, ghimbirul este considerat a fi mai bun chiar şi decât aspirina, din două motive: poate fi adiministrat în doze mai mici şi nu are efecte secundare.

Combate stările de greaţă şi vomă

Este dovedit faptul că persoanele care consumă pudră de ghimbir îşi reduc semnificativ riscul de a avea stări de greaţă sau vomă, indiferent de natura lor. În cazul în care simptomele apar din cauza unei alimentaţii nefaste, se recomandă consumul de ghimbir imediat.

Arde caloriile

Deşi gustul ceaiului de ghimbir nu este unul tocmai plăcut,  consumul regulat contribuie la arderea grăsimilor. Însă, este de la sine înţeles că pentru a obţine rezultatele dorite este nevoie de puţin efort, şi anume trebuie să se renunţe la alimentele bogate în calorii şi să se opteze pentru un program de exerciţii fizice.

Bea 2-3 ceşti de ceai pe zi

Pentru prepararea ceaiului ai nevoie de rădăcină de ghimbir care se adaugă în apa, se pune la fiert şi se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Pentru efecte vizibile se recomandă consumul a 2-3 ceşti de ceai pe zi.  Însă, în cazul persoanelor cu probleme de sănătate este indicat consultul unui medic de specialitate. Acesta va stabili dacă se poate opta pentru o cură cu ghimbir sau nu.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Ana - 20 martie 2012 23:33
cat ghimbir...cata apa?...
Maria - 21 martie 2012 15:58
eu pun la o cana de 250 ml de apa cat iei intre 3 degete radacina de ghimbir rasa prin razatoarea mare...
Devi - 31 martie 2012 17:51
Eu pun la o cana de 250 ml o lingurita de ghimbir ras prin razatoarea mare. Dintr-o radacina imi ies cam 12-14 cani de ceai pe care le indulcesc cu miere si adaug lamaie dupa gust. Mi se pare ca iese destul de picant.
Daniela - 14 iunie 2012 09:42
Stie cineva daca si pliculetele de ceai de ghimbir sunt bune de ceva?
Daniela - 14 iunie 2012 09:43
Stie cineva daca si pliculetele de ceai de ghimbir sunt bune de ceva?
Pagina comentarii: 

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia