Remedii naturiste

Soluții naturale contra herpesului


21 noiembrie 2015 | Mădălina Hârjoi


Cauzat de virusul herpes simplex, herpesul este o afecțiune a pielii și a mucoaselor. Pe lângă medicamente, natura este de mare ajutor în încercarea de a scăpa de bășicile mici și dureroase cu lichid, care produc arsuri și mâncărime.

Info

Virusul rămâne în organism după vindecare, existând riscul să reapară.

Tinctura de gălbenele grăbește vindecarea

Valorificate pentru proprietățile lor cicatrizante, antiseptice și antiinflamatoare, gălbenelele sunt indicate în rănile pielii care se vindecă greu, accelerând cicatrizarea. Găsești tinctură de gălbenele la magazinele naturiste sau o poți prepara chiar acasă. Ai nevoie de un pumn de flori uscate, pe care le lași la macerat într-un litru de rachiu, la soare, 14 zile. Strecori amestecul și depozitezi lichidul în recipiente închise la culoare. Pentru a scăpa de herpes, iei câte 20 de picături diluate în puțină apă, de trei ori pe zi.

Crema de propolis împiedică răspândirea virusului

Se spune despre propolis că este un puternic antibiotic natural. Și pe bună dreptate. Are în componență substanțe antibiotice cu efecte antiinfecțioase și cicatrizante. Prin urmare, dacă ai observat apariția unui herpes, aplică local alifie de propolis, de mai multe ori pe zi. Recomandate sunt și tamponările de două-trei ori pe zi cu tinctură de propolis, pe care o poți procura din magazinele de profil.

Frunzele de roiniță au efect antiseptic

Întrucât au capacitatea de a înlătura virusul herpes simplex, frunzele de roiniță proaspete și strivite pot fi folosite cu succes în tratarea herpesului. De ajutor este și alifia de roiniță, pe care o prepari astfel: pune doi pumni de frunze proaspete într-un vas. Adaugă trei-patru linguri de untură de osânză de porc topită și lasă amestecul pe baie de aburi aproximativ două ore, după care strecoară. Păstrează crema într-un recipient din plastic și întinde-o pe herpes, de mai multe ori pe zi.

Comprese cu decoct de năpraznic

În medicina naturistă, de la năpraznic se folosesc părțile aeriene, sub formă de tinctură și decoct. Pentru tratarea herpesului, fitoterapeuții recomandă decoctul, care se obține din 15 g plantă, care se lasă cinci minute în 300 ml de apă rece, după care se fierbe alte cinci minute. Strecoară preparatul și aplică compresii pe zona afectată, ori de câte ori este nevoie.

Infuzia de urzică calmează durerea

Întrucât orice herpes este însoțit și de durere, apelează la ceaiul de urzică (două lingurițe de plantă uscată la o cană de apă clocotită) pentru a liniști usturimea. Bea câte două căni de ceai pe zi, până dispare acest disconfort.

Ceaiul de echinacea atenuează inflamația

Echinacea este o plantă cu efecte imunostimulatoare și antivirale, fiind unul dintre darurile naturii recomandate de fitoterapeuți în tratarea herpesului. Pune două lingurițe de flori de echinacea  într-un vas, peste care toarnă 250 ml de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 10-15 minute, apoi strecoară lichidul. Bea câte două-trei căni de ceai pe zi.

Idei Click!pentru femei

Când simți că urmează să-ți apară un herpes, pune pe locul afectat cuburi de gheață, de mai multe ori pe zi.

Nu aplica pe bășicile cu lichid dureroase spirt medicinal, creme cu antibiotic, iod sau rivanol, întrucât aceste produse vor usca foarte tare erupțiile cutanate. Totodată, nu rupe crusta, pentru ca leziunea să se vindece mai repede.

După apariția primelor semne, ține pe herpes felii de cățel de usturoi, de trei ori pe zi.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Adrian Razvan - 21 noiembrie 2015 11:19
Cum se fac bani! In secolul 21 trebuie sa inveti neaparat cum se fac bani, daca vrei o viata mai buna! Acum, in premiera absoluta, ai acces GRATUIT la un curs exceptional care te invata in cel mai simplu si mai clar mod cum se fac bani. Dupa ce te hotarasti si tu cu seriozitate sa inveti tot ceea ce e mai folositor pentru tine, cere detalii despre curs la adresa de e-mail: [email protected]
Cosmin - 21 noiembrie 2015 14:07
-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.
-NU este necesara niciun fel de experienta!
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic.
-Oferim sanse reale de avansare in cariera!
-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Sunt suficiente studiile medii.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Cerinte:
- cunostinte despre utilizarea Internetului
- cunostinte despre Word si Excel
- perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou
- posibilitatea de a lucra minim 3 ore pe zi

Important:
Pentru informatii suplimentare trimiteti "info" la: [email protected]

Oferte:
-oferim instruire gratuita
-contract
-scrisoare de recomandare pentru persoanele interesate de aceasta
-posibilitatea de a lucra de acasa
Ami - 21 noiembrie 2015 20:29
Cautam urgent colaboratori pentru activitate part-time. Acesta este cel mai solicitat program de castiguri suplimentare la ora actuala! Oferim imediat contract de comision si instruire gratuita. Asiguram si indrumare pe tot parcursul activitatii. Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected]
Iulia - 22 noiembrie 2015 21:58
Nu uita niciun moment că cel care spune "Pot", poate, iar cel care spune "Nu sunt în stare", nu este în stare . Daca dorim ca viitorul sa se schimbe, trebuie sa facem alegeri mai bune. Selectam oameni seriosi si interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara. Pentru mai multe detalii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia