Afectiuni de la A la Z

Stai des picior peste picior? Află ce efecte are asupra sănătății!


26 februarie 2016 | Ariana Maria


Crezi că este bine pentru sănătate dacă stai picior peste picior? Unii cercetători spun că pot apărea probleme de sănătate, lucru care este doar un mit, deși alții spun că nu este. Acest articol o să explice ce este adevărat și ce se pretinde a fi un mit, care te poate induce în eroare.

Ceea ce privește sănătatea, cele care sunt afectate includ sistemul cardiovascular, nervii periferici și postura.

Sistemul cardiovascular

Simți că leșini? Ei bine, există oameni care de fapt au o stare de leșin, lucru care se întâmplă frecvent și care se numește sincopă. Aceasta este o pierdere temporară a cunoștinței și postura, descris fiind ca un leșin. Este, de obicei, legată de circulația temporară insuficientă a sângelui la creier. De cele mai multe ori se produce atunci când presiunea arterială este prea mică, iar inima nu pompează o alimentare normală de oxigen la creier.

Știai că dacă stai în picioare ajută la gestionarea sincopei la pacienții care suferă de această afecțiune? Un studiu realizat în 2004 spune că poți trata sincopa fără medicamente și ghici ce, atunci când treci un picior peste celălalt sau când te așezi și încordezi mușchii, este considerată o metodă acceptabilă de control a presiunii arteriale care duce la leșin, deoarece această postură ridică presiunea sângelui.

Atunci când stai picior peste picior, crește tensiunea arterială, precum și cea de relaxare, crescând tensiunea arterială sistolică între 3 % și 7 % pe baza faptului dacă persoana are o tensiune normală, este hipertensiv sau diabetic, potrivit cercetătorilor. Aceștia spun că nu este rău pentru sănătatea ta dacă stai picior peste picior.

Nervii periferici

Ai stat mai mult timp picior peste picior și ai simțit amorțeală și furnicături la nivelul piciorului? Cel mai probabil stând în acest fel se cauzează traumatisme la nivelul peronier, care este o ramură a nervului sciatic, care oferă senzația de furnicături pentru partea inferioară a piciorului și degetele de la picioare.

Există diverși factori care pot cauza efecte adverse asupra sistemului nervos, semnalele nervoase din creier, sistemul nervos central, asupra corpului pot fi perturbate din cauza bolii în creier, tramatisme ale nervilor înșiși. Majoritatea oamenilor nu consideră un pericol faptul că statul picior peste picior, ca traumatic. Cu toate acestea, s-a dovedit că presiunea constantă și tensiunea de pe nerv pot provoca paralizie de nerv peronier.

Acest lucru se întâmplă pentru că în timp ce stai picior peste picior, la genunchi, nervul peronier este prins între două oase fiind prea presat împreună cu o regiune din apropierea fibulei. Aceasta este o disfuncție a nervului peronier comun. În timp, poate duce la apariția problemelor de picioare.

Postura

Stând picior peste picior este unul dintre cele 7 păcate de moarte posturale. Mai ales dacă stai pe spate în această poziție, dar și în cazul în care stai în poziție normală. Trebuie să fim așezate într-o poziție care se traduce direct din poziția anatomică. Această poziție este în picioare, distanțată de șold, menținând coloana vertebrală dreaptă,cu brațele în jos pe părțile laterale ale corpului.

Când stai așezată, cea mai sănătoasă postură este cea cu picioarele depărtate și genunchii îndoiți. Se stă în mod egal pe ambele șolduri, cu coloana vertebrală dreaptă. Stând cu picioarele încrucișate este afectat pelvisul și se crează o presiune mai mare pentru coloana vertebrală.

Acest obicei nu te omoară, o spun studiile. În timp, este posibil să apară dureri lombare, musculare, va crea disconfort, amorțeală în picior sau laba piciorului. Așa cum am mai spus, poate duce la riscuri pentru sănătate.

Credit foto: www.positivemed.comPosteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Simona - 26 februarie 2016 18:41
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adrian - 26 februarie 2016 22:07
Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra!NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero!Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala.Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”PROIECT” la adresa de email:[email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia