Spiritualitate

Superstiții de Anul Nou


29 decembrie 2015 | Mădălina Hârjoi


Deși mulți dintre noi nu admit, credem sau urmăm unele superstiție la un moment. Ne încruțișăm degetele pentru a avea noroc, ne căsătorim într-o zi ploioasă, pentru a avea o căsnicie lungă și fericită ori evităm pisicile negre care vor să ne taie calea.

Ajunul Anului Nou, de asemenea, are partea sa de mituri și superstiții ciudate, care sunt urmate de oamenii din întreaga lume. Acum e timpul când oamenii desfășoară activități propice în scopul de a atrage norocul și a ține la distanță ghinionul. În felul acesta se asigură că anul care vine va fi bogat, înfloritor și prosper. Asta deoarece oamenii cred că tot ceea ce fac la 31 decembrie și la 1 ianuarie va fi ca o predicție pentru anul următor.

Fără curățenie în ziua de Anul Nou!

Unii oameni cred cu înverșunare nu ar trebui să se facă curățenie sau să se șteargă praful în ajunul Anului Nou. Ei spun că este un act de rău augur și poate spulbera norocul întregii familii.

Poartă haine noi

Alții se asigură că îmbracă haine noi în ajunul Anului Nou, deoarece cred că astfel se vor aproviziona constant cu veșminte noi în noul an care va veni.

Bani în buzunar

Există oameni care insistă că ar trebui să evite să aibă buzunarele goale în ajunul Anului Nou, deoarece acesta poate fi un semn că nu vor avea venituri foarte mari în perioada următoare.

Nu mânca preparate cu pui

O altă superstiție spune că dacă gătești și mănânci mâncare de pui în ziua de Anul Nou, vei avea probleme financiare tot restul anului.

Nu spăla rufe!

Se spune că dacă speli haine, se va spăla și norocul și că te vei confrunta cu un an în care vei munci foarte mult.

Consumă alimente verzi

Pentru mulți, legumele verzi, cu frunze, cum sunt varza și spanacul aduc bogăție. De aceea, le consumă din abundență în această zi.

Evită pisicile care miaună

Se zice că dacă auzi o pisică ce miaună, ar trebui faci cale întoarsă și să mergi în direcția opusă, pentru că este de rău augur.

Nu plânge!

Mulți spun că nu ar trebui să fii nefericit în această zi și nici nu ar trebui să plângi, pentru că depresia te va urma în anul care vine. Prin urmare, șterge-ți lacrimile și fii fericit! La urma urmei, acesta este un nou început.

Fără cheltuieli în prima zi a anului

O altă superstiție spune că nu ar trebui să se dea bani, elemente prețioase sau alte lucruri de valoare în prima zi a anului, deoarece poate fi un semn că averea se va risipi foarte repede în noul an care va veni.

Primul vizitator al casei

Se spune că primul vizitator care-ți pășește în casă pe 1 ianuarie semnifică echilibrul căsătoriei în următoarele 365 de zile. Dacă pe ușă intră un bărbat, atunci soțul va avea mai multă autoritate în anul care a început și, dacă o femeie pășește în casă, înseamnă că ea va avea control complet.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Oportunitate! - 29 decembrie 2015 13:32

Ofertă de muncă! Selectăm colaboratori în vederea desfășurării unei activități la domiciliu. Dacă deții cunoștințe minime de navigare pe internet și ușurință de lucru cu fișiere pdf și word, alătură-te echipei noastre. Pentru mai multe detalii trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email: [email protected]
Delia - 29 decembrie 2015 19:51
Posibilitate serioasa de castig!
Cea mai cautata oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent colaboratori pentru publicare anunturi pe piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia