Afectiuni de la A la Z

Top 10 obiceiuri care afectează rinichii


24 martie 2016 | Ariana Maria


Rinichii au diverse funcții fără de care organismul nu poate rezista. Ei filtrează sângele, reglează tensiunea arterială, mențin un echilibru al electroliților și ajută la producerea de celule roșii în sânge. De aceea, o acumulare de deșeuri în organism poate duce la insuficiență renală.

Simptomele încep cu dificultăți de respirație, slăbiciune, confuzie și poate duce până la un ritm cardiac anormal și insuficiență cardiacă. În multe cazuri, organismul nu prezintă aceste simptome inițiale. Dar sunt câteva obiceiuri comune care în timp cresc riscul de a dezvolta insuficieță renală.

Iată care sunt aceste obiceiuri:

1. Consumul excesiv de sare

Corpul are nevoie de sodiul de la sare, dar sunt persoane care fac exces. În cele din urmă, duce la creșterea tensiunii arteriale, crescând astfel presiunea asupra rinichilor și vor funcționa mai greu.

2. Consumul excesiv de cafeină

Ca și sarea, cafeina duce la creșterea tensiunii arteriale care afectează buna funcționare a rinichilor. În consecință, consumul regulat de cafeină crește riscul de a dezvolta leziuni renale.

3. Deshidratarea

Una dintre funcțiile principale ale rinichilor este detoxifierea organismului. Atunci când nu bem suficientă apă, crește nivelul de toxine în corp, care pot afecta mai multe organe, inclusiv rinichii.

4. Restricționarea de la urinare

Pe măsură ce te abții de la urinare, aceasta începe să pună presiune asupra rinichilor, și astfel, se formează pietrele.

 5. Consumul de carne roșie 

Proteina animală excesivă afectează metabolismul și poate duce la insuficiență renală.

 6. Consumul de alcool 

Consumul excesiv de alcool duce în cele din urmă la insuficiență renală, dar și hepatică.

7. Luarea de analgezice

Mulți oameni sunt complet dependenți de analgezice. Cu toate acestea, pot afecta rinichii și ficatul.

 8. Consumul de zahăr 

Consumul excesiv de zahăr duce la creșterea nivelului de proteine din urină, care semnalează disfuncționalități renale.

9. Lipsa vitaminelor și a mineralelor

Funcționarea corectă a rinichiului necesită un consum suficient de vitamine și minerale, inclusiv magneziu și vitamina B 6.

 10. Lipsa somnului

Organismul începe repararea țesuturilor rinichilor în timpul somnului. Prin urmare, atunci când dormi suficient, și rinichii sunt sănătoși.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Extera - 24 martie 2016 12:25

Castiguri nelimitate part-time! Oamenii ne cauta fara incetare si deja suntem un fenomen! Aceasta oportunitate le-a mers tuturor direct la suflet! Poti si tu sa incepi acum sa castigi bani, simplu, fara batai de cap, fara sa ai niciun fel de experienta! Cere urgent detalii mai multe la adresa de email: grigoreextera@gmail.com

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia