Stil de viata

Topul alimentelor care pot produce cancer


26 noiembrie 2015 | Mădălina Hârjoi


Una dintre cele mai de temut afecțiuni, cancerul, poate fi învinsă dacă este depistată din timp, în urma investigațiilor regulate. Cercetătorii americani sunt de părere că această boală poate fi prevenită prin adoptarea unui stil de viață sănătos și renunțarea la unele dintre cele mai nocive alimente pentru sănătate.

In topul alimentelor care pot produce cancer se afla zahărul

Pentru persoanele care se confruntă cu această maladie, cheia este eliminarea zahărul din dietă. Celulele canceroase se hrănesc cu zahăr, motiv pentru care este bine să renunți la cereale, paste, carbohidrați, pâine.

Fructe și legume non-organice pot produce cancer

Pentru creșterea fructelor și a legumelor, mulți producători folosesc semințe modificate genetic, pe care le tratează cu pesticide și erbicide. Toate acestea sunt periculoase pentru sănătate

Alimentelor care pot produce cancer - Uleiuri hidrogenate

Oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică, Universitatea Harvard, Boston, SUA, spun că uleiurile hidrogenate, numite și grăsimi trans,  duc la boli coronariene, accident vascular cerebral și diabet.

Structura sintetică a grăsimilor trans a fost ajustată pentru ca produsul alimentar să nu se altereze repede, extinzându-i intervalul de valabilitate. Substanțele chimice sunt de asemenea utilizate pentru a masca mirosul uleiurilor hidrogenate.

Hrana procesată

Nitriții și nitrații, care sunt prezenți în cantități foarte mari în mezeluri, sunt aditivi alimentari care pot duce, în timp, la boli de stomac și diferite tumori. De aceea, stai departe de hrana procesată, mai ales că este bogată în zaharuri, uleiuri, coloranți, arome și alte ingrediente care te pot îmbolnăvi.

Alimentelor care pot produce cancer - Alimente afumate

 

Pe lângă faptul că sunt folosiți ca aditivi pentru a scădea riscul de putrezire a alimentelor, nitrații și nitriții sunt, de asemenea, utilizate pentru a adăuga culoare mâncărurilor din carne. Când sunt gătite, nitriții și nitrații se transformă în substanțe numite nitrozo-cromogeni, care favorizează apariția cancerului.

Carnea la grătar

Hidrocarburile policiclice aromate sunt produse în urma arderii cărbunelui sau a lemnului. Acestea devin și mai periculoase pentru sănătate, putând declanșa cancer, atunci când grăsimea din carne se prelinge pe flacără. Fumul care se formează afectează hrana pe care o gătești.

Alimentelor care pot produce cancer - Popcornul făcut la microunde

Acesta conține substanțe chimice care împiedică uleiul să curgă. Când se prepară punga de popcorn, aceste substanțe chimice se filtrează în popcorn și ajung în sânge după ce sunt ingerate. Mai multe studii recente făcute pe animale arată că acestea duc la dezvoltarea bolilor de ficat, pancreas și cresc riscul de cancer de prostată.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Costinel - 26 noiembrie 2015 17:02
Special! Bani imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem o oferta cu totul speciala si noua pentru cei doritori sa colaboreze cu noi si sa lucreze in timpul liber sau full-time, la alegere. Castigurile sunt imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna! Dar solicitam seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Mariana - 27 noiembrie 2015 23:36
Afacere online! In sfarsit,ai gasit o afacere online
excelenta,un sistem care te conduce pas cu pas
pe drumul bunastarii! Ai acum o afacere online
la cheie,pregatita cu tot ceea ce trebuie! Ai nevoie
doar de calculator si conexiune la internet! Cand
doresti cu cea mai mare seriozitate detaliile afacerii,
poti sa le ceri la adresa de email:[email protected]
com

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia