Remedii naturiste

Tratează natural ulcerul gastric


13 august 2014 | Madalina Harjoi






Dacă ți-ai făcut analizele și medicul ți-a confirmat că suferi de ulcer gastric poți încerca să elimini bacteria Helicobacter pylori cu ajutorul unor plante și alimente. Iată care sunt acestea!

Aloe vera

Este o plantă cu acțiune antibacteriană și antiinfecțioasă. În combinație cu sucul proaspăt de varză și extractul de gențiană, aleo vera ajută la cicatrizarea țesuturilor.

Ulei de migdale dulci

Dacă ai dureri și arsuri provocate de ulcerul gastric apelează la uleiul de migdale dulci. Acesta formează o peliculă protectoare pe mucoasa gastrică şi reduce senzațiile de durere. Totodată, poți să consumi 30-35 g de migdale, de două ori pe zi sau să prepari un amestec din 30 g migdale dulci, zdrobite, şi 10 ml lapte sau 5 ml smântână.


Citește și:

Suferi de ulcer? Iată ce alimente trebuie să eviți

Pelinul te scapă de balonări


Cartof

Acestă legumă poate avea efecte benefice, consumat în preparate culinare uşoare. Evită însă să-i prăjești. De asemenea, bea și 100 de ml de suc proaspăt de cartofi, dimineaţa.

Varza

Consumată ca atare, în salate sau preparată în mâncăruri ușoare, nu călită, varza este o legumă indicată persoanelor bolnave de ulcer gastric. Bea 1 pahar pe zi de suc proaspăt de varză, între mese.

Tarhon

Este o plantă care ameliorează durerile de stomac. Pentru asta prepară o infuzie astfel: pune într-o cană 1 linguriță de plantă, peste care toarnă o cană de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 10 minute, după care bea-l după masă.

Ghimbir

Decoctul din ghimbir este indicat în tratarea ulcerului. Într-un vas firbe într-un litru de apă 1 linguriță de rădăcină de ghimbir măcinată. Fierbe amestecul 30 de minute și strecoară-l. Bea 3-4 pahare pe zi, îndulcite cu miere, în timpul mesei sau după masă.

Pelin

Datorită substanțelor amare și uleiurilor eterice pe care le conține, pelinul îmbunătățește digestia. De mare ajutor în ulcerul gastric este vinul de pelin. Acesta se prepară astfel: prepară un 50 ml de suc din frunze proaspete de pelin. Încălzește 1 litru de vin și toarnă peste acesta suc de pelin și miere. Strecoară și păstrează vinul în recipiente din sticlă. Bea un păhărel pe stomacul gol, 1 dată la 2 zile.



Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Nu există comentarii pentru acest articol. Fii prima care comentează!


RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia