Stil de viata

Uite ce NU trebuie să faci după ce iei masa!


04 noiembrie 2014 | Mădălina Hârjoi


Există numeroase obiceiuri pe care le facem după ce luăm masa. Din nefericire, multe dintre acestea au un impact negativ asupra sănătății noastre. Iată ce anume să nu faci!

 Nu fuma 

Studii recente au arătat că fumatul unei singure țigări după masă este echivalent cu fumatul a 10 țigări. De aceea, nu fuma imediat după masă.

 Evită să bei ceai 

Frunzele plantelor au un conținut ridicat de acid, care determină ca proteinele din alimentele pe care le consumăm să fie greu de digerat. Este indicat să bei ceai la 60 de minute după ce ai mâncat.


Citește și:

7 obiceiuri bune pentru o sănătate de fier

Acestea sunt obiceiurile care îți slăbesc sistemul imunitar!


 Nu fă baie 

Dușul imedicat după masă va duce la creșterea fluxului sangvin de la nivelul mâinilor, picioarelor și corpului. Astfel cantitatea de sânge din jurul stomacului va scădea, slăbind sistemul digestiv din stomac.

 Nu consuma imediat fructe 

Când mănânci fructe imediat după masă, acestea se blochează în stomac, împreună cu conținutul mâncării pe care ai consumat-o, și nu mai pot să ajungă la intestine din timp. Specialiștii recomandată să mănânci un fruct la cel puțin o oră după masă sau înainte de masă și, de preferință, dimineața pe stomacul gol. Și asta deoarece, în această parte a zilei, organismul poate utiliza cel mai bine nutrienții din fructe obținând suficientă energie pentru întreaga zi.

 Nu-ți slăbi cureaua 

Obișnuim, ca atunci când luăm masa să ne slăbim cureaua, ceea ce însemană că am consumat mult mai mult decât ar fi trebuit. Slăbirea curelii te poate ajuta să te simți confortabilă din nou, îndemnându-te să continui supraalimentarea.

 Evită plimbările 

Imediat după masă nu te pripi să faci o plimbare, deoarece riști să faci indigestie sau să suferi de arsuri gastrice. Cu toate acestea, mersul pe jos aproximativ o jumătate de oră după masă este indicat. În plus, cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Sud, SUA, au descoperit că mersul pe jos este o modalitate bună de a arde caloriile.

Nu dormi

Dacă te hotărăști să-ți faci siesta după masa de prânz, află că acest obicei nu este idicat de specialiști. Aportul de alimente noi nu va fi capabil să se digere corect, favorizând apariția distensiei gastrică, ce poate duce la unele probleme de inimă.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Filiproxana - 04 decembrie 2015 23:56
Daca ai mancat ce nu trebuia poata sa tia duca unele neplaceri neplacute.

Dar nu uitati sa mancati sanatos.

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia