Utile

Utilizări uimitoare ale banalelor coji de ouă


08 ianuarie 2016 | Daniela Purcaru


Data viitoare când gătești păstrează cojile de ouă rămase! După uscare și pisare sunt bune în diverse situații, atât la curățarea casei, cât și în pentru a avea plante cu flori sau de grădină mai frumoase ori mai roditoare.

Soluție abrazivă de curățat vasele

Când ai oale pe care s-a prins mâncarea, ai mari șanse să le cureți mai repede dacă presari pe buretele de vase coji de ouă pisate. Este și o soluție non-toxică. Pentru o mai mare eficacitate, adaugă-i apă cu săpun sau cu detergent de vase. Și cănile pătate de ceai sau de cafea se curăță mai ușor dacă presari în ele coji de ouă mărunțite și apă fierbinte. Lasă-le să acționeze puțin apoi curăță ca de obicei, cu un burete.

Fertilizant pentru plante

Ține alături de apa pregătită pentru udarea florilor un borcan mic cu coji de ouă pisate și apă cu care uzi o dată pe săptămână plantele cu flori, cum sunt violetele. Este un bun fertilizant natural pentru ele. În acest fel, poți și să protejezi plantele de dăunători. Cojile de ouă sunt o soluție și pentru eliminarea problemelor de creșterea și rodire a roșiilor, datorită nivelului ridicat de calciu și minerale pe care-l au (800 mg la un ou de mărime medie). Cojile se pun la baza tulpinii sau, de preferat, direct în locul în care plantezi fiecare răsad.

Ingredient secret la o cafea mai bună

Dacă vrei să savurezi o cafea mai puțin amară, macină câteva coji de ouă odată cu boabele de cafea. Dacă obișnuiești să cumperi cafea măcinată, pisează cojile și adaugă-le în timpul preparării cafelei.

Supliment alimentar pe bază de calciu

În locul suplimentelor din farmacii, folosește cojile de ou. Pune-le la cuptor pentru circa 10 minute. Lasă-le la răcit, apoi macină-le până obții o pudră fină. Ia câte o linguriță cu suc de portocale sau cu iaurt.

Pont!

Folosește suplimentul acesta și pentru animale de companie și păsări. Le poți adăuga în bolul de mâncare al câinelui sau peste semințele papagalului.

Cretă de desenat pentru copii

Dacă tocmai ai preparat un tort, nu arunca cojile cu care ai rămas. Din ele poți să faci cretă pentru desene pe asphalt. Ai nevoie de 8 coji de ouă pisate fin, o linguriță de apă caldă, o linguriță de făină și, dacă vrei, colorant artificial. Amesteci toate ingredientele, împachetează-le în hârtie colorată de șervețel și lasă-le la uscat.Posteaza un comentariu


captcha

Comentarii

Dan - 08 ianuarie 2016 08:37
Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Aiftimiei - 08 ianuarie 2016 14:03
Acum! Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de oameni seriosi si interesati de o colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, pentru castiguri rapide, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna! Cerem si oferim seriozitate totala! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

RSS Yahoo! Stiri   |   Termeni si conditii  |   Politica de confidentialitate  |   Contact  |   Redactia