10 obiceiuri care stimulează activitatea creierului şi cresc nivelul IQ-ului:

Observă

A vedea nu este acelaşi lucru cu a observa. Observarea înseamnă analizarea a tot ceea ce vezi. Atunci când observi,vezi foarte multe lucruri pe care până acum nu le-ai văzut. Trebuie să absorbi tot ce este în jurul tău,şi să dai frâu liber imaginaţiei.

Învaţă

Trebuie să fii deschisă la orice este nou. Nu trebuie să te opreşti niciodată din învăţat. Omul cât trăieşte,învaţă. Aşadar,nu înceta să procesezi fiecare informaţie pe care o poţi capta de la oamenii care sunt experţi în alte domenii,şi nu numai.

Ascultă

Atunci când asculţi ce se aude în jurul tău,absorbi o parte din lume. Dacă te plimbi în parc,sau te duci spre casă şi mergi pe jos,fii atentă la oameniidin jur,la ce vorbesc,la ce fac. Vei vedea felul în care ei gândesc. De asemenea,îţi poţi face un obicei în a asculta muzică.

Experimentează

Dacă nu ieşi din zona de confort cu care te-ai obişnuit şi nu eşti deschisă la noi lucruri,poţi pierde ceea ce ţi-ar putea schimba viaţa sau felul de gândire. Caută cursuri la care-ţi face plăcere să iei parte,sau alege să înveţi mai multe despre un domeniu care te atrage.  

 Investeşte în tine

Nu te opri niciodată la un singur lucru. Învaţăcât mai multe,gradual,din diferite domenii,deoarece creierul nu este setat să proceseze doar o singură informaţie. Prin citirea cărţilor îţi stimulezi creierul şi afli lucruri noi,dezvăluite din mai multe puncte de vedere.

Vorbeşte

Învaţă de la oamenii din jurul tău. Împarte cu cei din jur atunci când descoperi ceva nou. Spune-le prietenilor care-ţi sunt idealurile,dorinţele.

Practică exerciţii

Corpul şi mintea sunt un întreg. Atunci când unul nu se simte bine,celălalt suportă consecinţele. Rezervă-ţi 20 de minute în fiecare zi pentru a face diferite exerciţii,pentru a oxigena creierul. Începe cu exerciţii simple.

Meditează

După ce vei începe să meditezi,te vei cunoaşte mai bine. Eliberează-ţi mintea şi relaxează-te. În momentul în care vei începe să te desprinzi de ce este în jurul tău,îţi vei da seama cât de eficient este creierul.

 Analizează posibilităţile  

Încearcă să vezi mai departe. Vezi care sunt şi celelalte posibilităţi/răspunsuri,şi alege mereu logic. Nu te opri niciodată la prima idee. Posibilităţi şi soluţii sunt multe,ele doar trebuie găsite.

Joacă-te cu mintea

Nu este nimic rău dacă vorbeşti câteodată cu tine însuţi. Atunci când îţi creezi un univers în cap,orice este posibil. Astfel soliciţi creierul,iar sentimentele devin mai pozitive.

Pentru ca aceste metode să fie eficiente,ele trebuie practicate zilnic. Aşadar,nu uita:ascultă,observă,şi vezi care sunt avantajele lumii în care trăieşti.

Credit foto:www.brightside.me