Pe lângă balsamul pe bază de vitamina E,glicerină sau ulei de jojoba,pe care îl poţi folosi oricând simţi nevoia,ai la îndemână şi alte remedii naturale ideale pentru buze sănătoase şi frumoase.

Mierea ajută la hidratare

Apelează cu încredere la miere,pentru că substanţele din compoziţia acesteia hidratează buzele,prevenind astfel apariţia crăpăturilor. Dă-te cu puţină miere în fiecare dimineaţă atât pentru protecţie,cât şi în cazul în care ai deja buzele uscate. Pentru un efect mai puternic,poţi aplica apoi şi puţină vaselină. Lasă să acţioneze 10-15 minute,după care îndepărtează amestecul cu apă călduţă.

Untul de shea tratează crăpăturile

Multe produse cosmetice conţin unt de shea,fiindcă este bogat în acizi graşi esenţiali şi vitamine (A,E şi K) ce protejează buzele de efectele nocive ale frigului. Pe lângă faptul că are o excelentă capacitate de reparare a ţesuturilor,untul de shea are şi un rol hidratant. De aceea,remediul poate fi utilizat ca atare,zilnic. Foloseşte-l pentru a-ţi masa buzele,chiar şi atunci când nu sunt crăpate.

Uleiul de măsline,contra exfolierii

Ţi se exfoliază buzele? Sigur ai nevoie de puţin ulei de măsline,fiindcă are grăsimi esenţiale pentru sănătatea buzelor tale. Toarnă câteva picături pe deget şi masează-ţi buzele cu blândeţe sau foloseşte-te de un disc demachiant  pentru a le tampona de câteva ori pe zi. În scurt timp,vei observa că buzele tale vor fi mai catifelate şi nu vei mai simţi nevoia să le tot muşti ca să scapi de pieliţele inestetice.

Sfatul Specialistului:Corina Iana,make-up artist,www. corinaiana.ro,tel.:0721.383.754.

Pentru a evita uscarea buzelor,demachiază-te în fiecare seară,chiar dacă nu ai fost dată cu ruj sau cu gloss,apoi îţi poţi aplica o cremă emolientă. Poartă cu tine în geantă un balsam sau un strugurel pe bază de glicerină ori vitamina E,care hrăneşte pielea în profunzime,şi dă-te cu el ori de câte ori simţi că ai buzele crăpate.