Iată care sunt cele patru alimente care trebuie consumate în sezonul rece:

1. Usturoiul şi ghimbirul

Atunci când este frig afară,corpul trebuie să lucreze dublu pentru a menţine circulaţia sângelui. Prin consumul de alimente de încălzire,suntem capabile să stimulămenergie,care promovează mişcarea şi căldura în organism.

Usturoiul şi ghimbirul conţin antioxidanţi şi trebuie adăugaţi  la dieta ta de iarnă,deoarece aceştia încălzesc stomacul şi splina,care sunt responsabile pentru digestia şi asimilarea de substanţe nutritive.

Dacă ai senzaţie de balonare după masă,  iar temperatura de pe burtă este neutră sau rece la atingere,bea o ceaşcă de ceai de ghimbir,care este un supliment puternic sau adaugă usturoi în următoarea masă.

2. Fructele de pădure,goji

Acestea sunt mult mai cunoscute,deoarece sunt un remediu pe bază de plante folosite în China antică pentru îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Ele sunt considerate un tonic hrănitor şi au un efect de întărire asupra rinichilor,care sunt slăbiţi din lipsă de somn,surmenaj şi vreme rece.

Sunt folosite pentru efectul lor calmantasupra minţii,precum şi a tulburării de somn şi prevenirea constipaţiei. Consumă de la una la patru linguri pe zi,pe care le poţi pune în apă fierbinte pentru a face un ceai aromat sau consumă-le ca o gustare.

3. Ciupercile

Ciupercile sunt puternice tonice renale care stimulează imunitatea şi ajută la circulaţia sângelui. Deoarece acţionează asupra rinichilor,care în medicina chineză sunt organele asociate cu frica,au un efect calmant asupra organismului. Găteşte ciupercile aşa cum îţi plac,pe care le poţi condimenta cu cimbru pentru beneficiile digestive adăugate.

4. Cartofii dulci

Potrivit medicinei chineze,cartofii dulci şi multe alte legume rădăcinoase stimulează energia rinichilor şi ne ajută să ne menţinem căldura în organism. În plus,hrănesc organele şi ţesuturile. Cartofii dulci si copţi,la care se adaugă un pic de scorţişoară,migdale,agave,lapte de cocos sau alte topping-uri,ne ajută să facem un tratament sănătos rinichilor pe timp de iarnă.