Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare şi hidratante,uleiul de jojoba este folosit pentru tratarea diferitelor afecţiuni ale pielii şi părului. Uleiul poate fi folosit pentru orice tip de piele,întrucât nu cauzează reacţii alergie şi iritaţii ale pielii.

Hidratează pielea

Uleiul de jojoba se absoarbe foarte repede în piele şi chiar dacă ai tenul uleios,acesta are rolul de a reduce excesul de sebum,prevenind astfel apariţia acneei. Poţi folosi ulei de jojoba ca atare,aplicându-l pe piele cu mişcări circulare,sau în combinaţie cu loţiunea de corp pe care o foloseşti zi de zi.

Demachiant natural

Un alt beneficiu al uleiului de jojoba este acela că îndepărtează machiajul în mod eficient. Pune câteva picături de ulei de jojoba pe un disc demachiant din bumbac şi şterge-ţi faţa aşa cum o faci în mod normal. Pe lângă faptul că îndepărtează orice urmă de machiaj,uleiul de jojoba întăreşte genele,menţinându-le sănătoase.

Balsam pentru buze uscate

Dacă nu eşti mulţumită de balsamul tău de buze,foloseşte ulei de jojoba,deoarece este un bun remediu împotriva buzelor uscate şi crăpate. Aplicat câte puţin,în mod constant,uleiul de jojoba hidratează buzele şi îndepărtează delicat pielea moartă. Astfel,  buzele tale vor fi moi,catifelate,frumoase şi sănătoase.

Tratament pentru un păr sănătos

Uleiul de jojoba poate fi folosit cu încredere pentru îngrijirea părului,fiind de mare folos persoanelor care au părul uscat şi aspru. Dacă vrei să te convingi de efectele benefice ale uleiului de jojoba,toarnă câteva picături de ulei în şampon,apoi aplică-l pe păr,masând scalpul cu mişcări circulare. Astfel,îţi menţii părul sănătos,strălucitor şi puternic. De asemenea,uleiul de jojoba este o excelentă modalitate de a preveni despicarea vârfurilor şi electrizarea firelor de păr. Toarnă 3-4 picături în palmă,după care trece-ţi mâinile prin păr,insistând asupra vârfurilor.