1. Obiceiuri rele pentru sănătate - Postura greşită

Durerile repetate de spate, mai ales la persoanele tinere, sunt rezultatul unei posturi greşite a corpului. Dacă stai cu umerii lăsaţi este afectată coloana vertebrală, dar şi cutia toracică care vor apăsa pe inimă şi plâmâni, perturbându-le activitatea. Astfel îţi va fi greu să respiri, dar şi inima va pompa sângele cu greutate.

2. Obiceiuri rele pentru sănătate - Stai pe scaun toată ziua

Femeile care stau jos la birou mai mult de 6 ore pe zi îşi scurtează durata de viaţă cu aproximativ 5 ani, susţin rezultatele unui studiu. Ideal este să petreci mai puţin de 3 ore zi, în caz contrar rişti să suferi de boli cardiovasculare sau să faci atac cerebral.


Citeşte şi:

Dieta de la birou

Cum să-ţi menţii sănătatea la birou


3. Obiceiuri rele pentru sănătate - Mănânci prea repede

Ai un program atât de încărcat încât mănânci repede ceva, doar pentru a păcăli senzaţia de foame? Acest obicei nu este benefic pentru sănătatea ta pentru că provoacă reflux gastric, dar şi balonare. În plus, nu te vei simţi sătulă deoarece creierul are nevoie de 20 de minute pentru a percepe senzaţia de saţietate. Astfel,vei mânca mai mult şi kilogramele în plus se vor depune ca prin farmec.

4. Obiceiuri rele pentru sănătate - Faci ore suplimentare

Ai aşa de mult de lucru la locul de muncă încât de multe ori preferi să mai stai peste program. Totuşi, ar trebui să eviţi să mai faci acest lucru deoarece cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că 10 ore de muncă pe zi te predispun la probleme cardiace. Ideale sunt 7 ore de lucru pe zi.