Diabetul

Glicemia variabilă poate duce la complicaţii şi la disfuncţii sexuale. Statisticile arată că aproape trei sferturi dintre bărbaţii du diabet prezintă şi disfuncţii erectile în cursul vieţii. Asta se întâmplă din cauză că boala afectează fluxul sanguin la nivelul organelor genitale precum şi nervii care deservesc zona.

Depresia şi stresul

Dorinţa sexuală este afectată dacă eşti depresivă sau stresată. Partea cea mai proastă este că anumite medicamente antidepresive,prescrise de doctor,omoară de tot libidoul...

Problemele vasculare

Orice afecţiune care afectează fluxul sanguin în zona genitală poate duce la disfucţii sexuale,atât la bărbaţi cât şi la femei. Este efectul negativ pe care-l produc bolile cardiovasculare sau hipertensiunea.

Durerile de spate

Nu influenţează direct funcţiile sexuale,ci indirect,pentru că durerile scad frecvenţa relaţiilor dintre parteneri. Herniile de disc sau stenoza spinală pot fi extrem de dureroase şi te pot împiedica să te bucuri de momentele de intimitate cu partenerul. Un studiu arată că 61 % dintre suferinzii cu coloana vertebrală evită să facă sex în perioadele de criză.

Anemia

Nu boala în sine e problema,ci faptul că îţi provoacă slăbiciune,ceea ce scade doriţa sexuală. La bărbaţi,anemia duce la libido scăzut şi la probleme erectile. Dar,spre deosebire de alte afecţiuni,anemia se traează relativ uşor.


Citeşte şi:

Legume care te protejează de afecţiunile cardiovasculare

Cum să ai o inimă sănătoasă