Sfecla

Această legumă uşor dulceagă nu doar că-ţi va mai tempera pofta de dulce,dar te va ajuta să pierzi şi centimetri în talie. Ea conţine betalaină,o substanţă care va accelera procesul de detoxificare. În lipsa toxinelor,organismul va arde mai repede caloriile şi nu le va mai lăsa să se transforme în grăsime.


Citeşte şi:

Motive pentru a mânca seminţe de in

Cum poţi avea o piele fermă după dietă


Broccoliul

Este unul dintre cai mai importanţi aliaţi în lupta cukilogramele în plus,deoarece conţine 91% apă. Astfel nu doar că vei reuşi să ajungi al silueta ideală,dar îţi vei asigura şi nivelul de hidratare al organismului. De asemenea,cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au observat că persoanele care consumă legume cu un conţinut ridicat de apă îşi menţin mai uşor greutatea sub control.

Perele

Sunt o importantă sursă de pectină,o fibră solubilă,care în contact cu apa se umflă şi oferă astfel o senzaţie de saţietate de lungă durată. Astfel,ori de câte ori simţi că ţi se face foame sau ai mânca ceva dulce,alege o pară. Sunt ideale pe post de gustare,dar pot fi adăugate şi în salate.

Rodia

Micile bobiţe de un roşu intens şi uşor amărui sunt pline de vitamina C,care contribuie la arderea caloriilor şi la accelerarea metabolismului.

Seminţele de dovleac

Dacă spui toamnă de gândeşti automat la o minunată plăcintă de dovleac. Însă,dacă vrei să reduci numărul caloriilor ar fi bine să te limitezi doar la o felie de dovleac simplu copt sau la seminţele sale. Acestea conţin grăsimi mononesaturate care pot reduce grăsimea de pe abdomen. Le poţi mânca simple,dar şi uşor prăjite cu un strop de sare. Le poţi presăra peste salate,sau le poţi consuma pe post de gustare.